Ana Sayfa | Gündem  |   Politika   |   Ekonomi   |   Dünya   |   Spor   |   Sağlık   | Kültür   |   Teknoloji   |   Eğitim  |   Arşiv   |  Yazarlar | Canlı    RSS/Podcast
18 yılın en kötü krizinin pençesinde
İç savaşın devam ettiği Somali'nin, 18 yılın en kötü krizinin pençesinde olduğu bildirildi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün acil insani yardımdan sorumlu yetkilisi Eric Laroche, 18 yıldır iç savaşla boğuşan ülkede halkın yarısının (3,6 milyon kişi) dışardan gelen yardıma muhtaç olduğunu belirtti.

Dr. Laroche, Somali'nin başkenti Mogadişu'dan dönüşünde yaptığı açıklamada, sene başından bu yana çatışmaların, kuraklığın ve sellerin yarım milyon kişinin daha evini terk etmesine neden olduğunu vurguladı.

Yetersiz beslenmenin 5 yaşın altındaki çocukların yüzde 20'sini etkilediğini belirten Laroche, krizle mücadele amacıyla sağlık hizmetlerine verilen maddi desteğin bu sene gerekli olan 39 milyon doların yalnızca yüzde 37'sini karşılayabildiğine dikkati çekti.

Güvensizlik ortamı nedeniyle, başka ülkelerden gelen yardım görevlilerinin sayısının en aza indiği ancak yerel sivil toplum örgütleri, Kızılhaç gönüllüleri ve yerel görevliler aracılıyla halka ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Laroche, çocuk felci aşı kampanyasının bu şekilde yürütüldüğünü ve başarılı olduğunu söyledi.

AA

27.11.2009 18:42:30

Haberi Ekle
 facebook furl linkibol digg del.icio.us yumiyum oyyla bagcik technorati





 
Gönder | Yazdır


1 2 3 4 5
IMKB    50.826 DOLAR 1,5130
EURO 2,0790 ALTIN 52,28
BÜLTEN ÜYELİĞİ
 
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Ana Sayfa Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | S-Haberci |  Reklam |  Künye |  Bize Yazın
Copyright 2003-2009 samanyoluhaber.com Tüm Hakkı Saklıdır.