Makine öğretmeni olan
Eyüp Ertaş, yerçekimini sonsuz enerjiye dönüştürecek olan "sonsuz enerji" projesi üzerinde 6 yıldır çalıştığını ve herkesten sır gibi sakladığını söyledi. 'Sonsuz enerji'yi zor bir proje olarak tanımlayan Ertaş, "Çalışmalarım sürüyor. Henüz sonuca gidemedim ama büyük ilerleme kat ettim. Elimde bazı veriler var. Bu verilere göre sonuca gideceğime inanıyorum." diye iddialı konuştu.
Mucit Müdür Ertaş'a göre, proje hayata geçtiğinde yer çekiminden elde edilen ve hiçbir masrafı olmayan 'sonsuz enerji' hayatın her alanında kullanılabilecek. Özellikle evde elektrikle çalışan bütün aletlerde sonsuz enerjiyi tüketecek.
Proje geliştirildiği taktirde araçlarda da sonsuz enerji kullanılabilecek. O zaman da araçlardaki
yakıt depoları tarihe karışacak.
Benzin istasyonları çay-
kahve içilen mekânlar haline gelecek.
Ertaş, termodinamiğin 2.
yasasına göre bu icadın imkânsız olduğunun altını da çiziyor ve ekliyor: "Bu yasa mutlaka çürütülecek."
Anadolu Denizcilik
Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Ertaş,
soğuk ve sıcak savaşların enerji yüzünden yapıldığını, proje hayata geçtiğinde bu savaşlarından önüne geçileceğini ileri sürdü. "Sonsuz enerjiyle insan hayatı mutlaka kolaylaşacak" diyen Ertaş, projeyi kendisi tamamlamasa bile birilerinin mutlaka tamamlayacağını belirtti. Mucit Müdür Ertaş, çalışma ihtimaline karşın projenin detayları hakkında ise bilgi vermedi.
Bu arada,
makine öğretmeni olan
mucit müdür Ertaş, 1997 yılında 'Kademesiz vites' ile 'Hidrolik kavrama ve balatasız
fren' projelerine Türk Patent Enstitüsü'nden
patent aldığını belirtti. Mucit müdür, yıllık ücretlerini zamanında ödeyemediği patentleri Türk Patent Enstitüsü'nün web sayfasından silindiğini dile getirdi.
Ertaş'a göre, "Kademesiz vites" projesi ile araçlarda debriyaj sistemi devreden çıkıyor. Araçların ivmesi artarak, düşük güçlü araçlarda bile büyük bir güç elde ediliyor. Yeni sistemle vites kolu ortadan kalktığı için
trafik kazalarında yüzde 25 azalma bekleniyor. Mucit Müdür Ertaş, aldığı patenti silinen diğer
buluşu 'hidrolik kavrama ve balatasız fren' için ise şunları kaydediyor: "Balatalarda 'asbest' denilen bir madde var. Bu da
kanserojen madde içermekte ve
halk sağlığı için büyük
tehlike oluşturmakta. Buluş sayesinde bu kanserojen madde ortadan kalkıyor. Özellikle kamyonlar bayır aşağı inerken büyük zorlamalar oluyor ve yavaş indiği için trafiği engelliyor. Kamyonlar için büyük bir rahatlık sağlanıyor."