55
kursiyer, diplomalarını
Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce, Yazarlar Ali Ural ve Yazar Niyazi Şanlı'dan aldı.
Tarih ve
Kültür Araştırmalar Derneği'nin bünyesinde kurulan Yazarlık Okulu'nun 4 ay süren programına Selim İleri,
Ali Bulaç, Seviç Çokum, Sadık Yalsızuçanlar, Nilay Özer, Ali Ural,
Yavuz Bülent Bakiler,
Münir Arıkan,
Harun Tokak ve Ukraynalı
Türkçe şiirler yazan Valeria Kolos gibi yazarlar da
destek verdi.
Söyleşi ve seminerlerle zenginleştirilen program kapsamında atolye çalışmalarına ise
Şeref Yılmaz ve Niyazi Şanlı katıldı. 4 aylık çalışmanın ardından sertifikalarını alan kursiyerlerin memnun oldukları gözlendi.Yazarlık Okulu'ndan
mezun olan kursiyerlere sertifikaları Gazeteci Yazar Hüseyin Gülerce ve Yazar Ali
Vural'ın da katılımıyla verildi. Törende konuşan Hüseyin Gülerce, Yazarlık Okulu'nun yazar olmak isteyenler için önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Gülerce yazarlığın en önemli kuralının da okumak olduğunu belirtti.
"İyi bir yazar olmak için öncelikle iyi bir okur olmak gerekir." diyen Vural ise, " Herkes iyi, ünlü bir yazar olmak için uğraşıyor. İyi, ünlü bir okur olmayı isteyen yok ancak yazar olmak için önce iyi bir okur olmak gerekir." şeklinde konuştu.
Tarih ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Altuğ Şen, Yazarlıık Okulu'ndan mezun olan herkesin yazar olamayacağını ancak çabalarını sürdürenlerin de sonuca ulaşabileceğini belirterek, "Okulumuzdan mezun olan bazı arkadaşlar edebiyat dergilerinde yazmaya başladı. Gazetelerle de görüşenler var." dedi.
Kursiyerlerden Pınar
Yeşilyurt ise Yazarlık Okulu'nun bireysel gelişimde katkısı olduğunu ifade etti.
Edebiyat öğrencisi olan kursiyer, "Yazarlık okulundan yazar olup çıkmıyoruz ancak bize yazar olmamız için önemli ipuçları veriyor. Okumanın önemini kavradık. Yazma azmi kazandık." diye konuştu.
CİHAN