BBC'nin haberine göre, bilim adamları
Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google vasıtasıyla ulaştıkları 4.5 milyon internet
sitesinin 450 bin'inde 'kötü niyetli' kodlar ve virüsler tespit etti. Büyük çoğunluğu
dosya indirimleri için kullanılan siteler, bilgisayarlara kullanıcılardan habersiz 'spyware' veya '
trojan' adı verilen virüslü parçacıklar yolluyor.
İnternet üzerindeki bütün kötü siteleri ortaya çıkarma amacıyla yapılan kapsamlı araştırmada, 700 binden fazla sayfada, kullanıcının bilgisayarını gözlemeye yönelik kötü niyetli kodlar bulundu. Google araştırmacısı Niels Provos ve ekibinin "Web Tarayıcısındaki Hayalet" adını verdikleri bir yazısından alıntı yapan BBC, "Kullanıcılar albenili, renkli ve hareketli reklamlarla kötü yazılımları yüklemeleri için baştan çıkarılıyor. Özellikle cinsel içerikli sitelerin dayanılmaz reklamlarına tıklayan pek çok insan bilgisayarına virüs bulaştırdığının farkında bile olmuyor" ifadelerine yer verdi.
Google araştırmasının sonuçlarından birisi de, kötü niyetli kodların hacker'lar tarafından zararsız sitelere yüklenmesi olduğu kaydedildi. Bunun sebebi olarak site sahibinin gerekli kontrolleri yapmaması sonucu, virüslerin yüklendiği reklamların kullanıcıları yanıltması olarak gösterildi. Ayrıca internet hırsızları, geliştirdikleri virüsler sayesinde başkalarına ati server'ları çalabiliyor.
İnterneti kötü sitelerden temizleme birliklerinden olan 'StopBadware' koalisyonu üyesi Google, virüslü sitelere ulaşımı engelleyemese de, kullanıcılara "Bu site bilgisayarınıza zarar verebilir" şeklinde uyarı veriyor.