Rusya'nın Ukrayna saldırısı Türk Turizmini de kabusa çevirdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 1 2022
Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik olarak başlattığı işgal harekatı altıncı gününe girdi. İlk iki gün hızlı hareket eden Rus birliklerinin son 72 saatte karşı karşıya kaldığı güçlü direniş nedeniyle yavaşladıkları bildirilirken tüm dünyanın dikkati, Belarus’un ev sahipliğinde düzenlenen ateşkes müzakerelerine çevrildi. Süreci en yakından takip edenlerin başında Türkiye geliyor.
Türkiye, Rusya Federasyonu ile yalnız bölgesel konularda değil, doğalgaz ve petrol ithalatından nükleer santral inşaatına kadar birçok alanda işbirliği yapıyor. Ancak özellikle Türkiye’nin ekonomik krizle karşı karşıya kaldığı 2022 yılında Rusya’yla yapılan turizm, hayati öneme sahip.
Son yıllarda Rusya, Türkiye turizminin ana aktörü haline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre geçtiğimiz yıl Türkiye’ye 29 milyon 400 bin turist gelirken birinci sırada yaklaşık 4 milyon 700 bin turist gönderen Rusya yer aldı.
Rusya Başbakan Yardımcısı’ndan Turizm Dairesi'ne ‘‘yerli turizmi geliştirin’’ çağrısı
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ocak ayında Türkiye’nin 2022 yılı turizm geliri hedefini bir önceki yıla göre 10,5 milyar dolarlık artışla 35 milyar dolar olarak açıkladı. Bakanlığın hem gelir hem de turist sayısındaki artışta en fazla umut bağladığı ülke hiç kuşkusuz Rusya’ydı.
Ancak Ukrayna’nın beklenenden daha çok direniş göstermesi ve buna ek olarak başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere birçok ülkenin Rusya’ya yönelik ambargo ve kısıtlamalara katılacağının açıklaması, Moskova’nın saldırı öncesindeki hesaplarını bozmuş görünüyor. Merkezi Ankara'da bulunan Rusya Araştırmaları Enstitüsü, Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Çernişenko’nun Rus Turizm Dairesi Rosturizm’e Ruslar'ın bu yaz kendi ülkelerinde tatil yapmaları için kampanya önerileri hazırlaması talimatı verdiğini yazdı.
‘‘Rusya-Ukrayna savaşı uzarsa en az 10 milyar dolar, kısa sürede çözülürse 5 milyar dolar turizm gelirlerinde kayıp olur’’
Turizm acentesi sahibi Cem Topaloğlu, Türkiye’nin hedef turizm gelirinin en az beşte birinin Rusya’dan gelecek turistlere bağlı olduğunun altını çizerken, savaşın ardından başla
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici8.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...


