Rusya'nın seyahat yasağı Türkiye'ye 500 bin turiste mal olabilir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 14 2021
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya'nın getirdiği seyahat kısıtlamasının Türkiye'yi ziyaret edecek turist sayısında yaklaşık 500 binlik düşüş yaşanmasına neden olabileceğini söyledi.
Ankara, Rusya'nın Türkiye'de günde 50 binin üzerine çıkan yeni korona vakası sayıları nedeniyle aldığı seyahat kısıtlaması kararının olası ekonomik etkilerine dair tahminini açıkladı.
Açıklamaları Türk medyası tarafından aktarılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Turist sayısında 500 bin kişiye yakın düşüş olabilir" ifadesini kullandı.
Yaz rezervasyonlarında şu anda "sıkıntı gözükmediğini" söyleyen Ersoy, "Vakaların düşüşüne göre uçuş yasağının bitiş tarihi erkene çekilebilir" diye ekledi.
Türk medyası ayrıca geçen yıl korona nedeniyle Alman turist kaybını asgari seviyelere çekebilmek için Berlin ile özel bir düzenleme yapan Ankara'nın Moskova ile de benzer bir uygulamaya gitme hedefinde olduğunu bildirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un bu kapsamda önümüzdeki dönemde Moskova'ya gideceği belirtildi.
Çavuşoğlu: Siyasi bir gerekçe görmüyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Moskova'nın uçuşları kısıtlama kararının ister istemez turizmi etkileyeceğine işaret ederek "Rusya'nın kararında siyasi bir gerekçe görmüyoruz" dedi.
Çavuşoğlu, Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada, kararın, Rusya Sağlık Bakanlığının raporu doğrultusunda alındığını belirterek "Ruslar da gelmeyi çok istiyorlar, karar sağlık nedenleriyle alındı" ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, uçuşların tekrar başlatılmasına ilişkin çalışmaların yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
Moskova hafta başında yaptığı açıklama ile Rusya-Türkiye arasındaki uçuşlara 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar kısıtlama getireceğini duyurmuştu.
Rus heyet Türkiye'ye gidecek
Rusya'nın aldığı kararla ilgili görüşleri sorulan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Pazartesi
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


