Rusya'dan NATO mesajı: Doğrudan çatışma seviyesine geriledik
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 4 2024
Rusya, NATO'nun 75'inci yılı vesilesiyle yaptığı açıklamada ilişkilerin doğrudan çatışma noktasına gerilediğini belirtti. NATO Genel Sekreteri ise ABD ve AB arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı.
NATO, kuruluş antlaşmasının imzalanışının 75'inci yıldönümünü kutlarken Rusya'dan mevcut siyasi durumla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi.
Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, NATO'nun Ukrayna'daki ihtilafa halihazırda dahil olduğunu belirterek "Gerçekte ilişkiler şu an doğrudan karşı karşıya gelme seviyesine gerilemiş durumda" değerlendirmesinde bulundu. Peskov, "NATO sınırlarımıza doğru ilerlemeyi ve askeri altyapısını sınırlarımıza doğru genişletmeyi sürdürüyor" dedi.
DW Türkçe'nin haberine göre NATO'nun sürekli doğuya genişlemesinden rahatsızlık duyan Rusya, Ukrayna'ya saldırısını da bu gerekçeyle açıklamıştı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, defalarca Batı'yı Soğuk Savaş sonrasında Rusya'yı kandırmakla ve doğuya genişlemeyeceği yönündeki sözünü tutmamakla suçlamıştı. NATO ise bu suçlamalara, NATO'nun bir savunma ittifakı olduğu ve katılımın ülkelerin kendi demokratik tercihleri olduğunu belirterek yanıt vermişti.
Putin Ukrayna'ya saldırmasına NATO'nun doğuya genişlemesini gerekçe gösterse de Ukrayna savaşından sonra Finlandiya ve İsveç'i de üyeliğe kabul eden NATO, doğuya daha da genişlemiş oldu. Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'ın üyeliği de NATO'nun gündeminde.
Stoltenberg: ABD ve Avrupa'nın birbirine ihtiyacı var
Rusya'dan "çatışmanın eşiğindeyiz" mesajı gelirken NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Brüksel'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada ABD ve Avrupa arasındaki müttefiklik ilişkilerinin sağlamlığına vurgu yaptı. "Avrupa'nın güvenliği için ABD'ye ihtiyacı var. Aynı zamanda Kuzey Amerika'nın da Avrupa'ya ihtiyacı var. Avrupalı müttefikler birinci sınıf ordular, muazzam istihbarat ağları ve eşsiz diplomatik kaldıraç sunarak ABD'nin gücünü katlamaktadır" açıklaması yaptı.
ABD'nin, savunma harcamalarına yeterli katkıyı sağlamayan Avrupalı müt
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


