Rusya-Ukrayna savaşı hesapları bozdu: Enflasyon yüzde 60'ı aşacak
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 2 2022
Goldman Sachs ekonomistleri Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye'de daha düşük büyüme ve daha yüksek enflasyona yol açacağını öngördü.
Goldman Sachs, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın Türkiye'de daha yüksek enflasyon, daha fazla cari açık ve daha düşük büyümeye sebep olacağını öngördü.
Bloomberg HT'de yer alan habere göre Goldman Sachs analistleri, Türkiye'de enflasyonun yıllık bazda yüzde 60'ı aşarak zirveyi göreceğini, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyesine ineceğini tahmin etti.
Kurumun daha önceki tahmini enflasyonun mayısta yüzde 60 seviyesi etrafında zirveyi göreceği ve yıl sonunda yüzde 40'a ineceği şeklindeydi.
Goldman Sachs analistleri, emtia fiyatları ve gevşek para politikası kaynaklı yukarı yönlü risklere dikkat çekti.
BÜYÜME TAHMİNİNE REVİZYON
Kurum analistleri Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesinde büyüme ve cari denge göstergelerine ilişkin tahminlere de yer verdi.
Buna göre Goldman Sachs, 2022 için büyüme tahminini yüzde 3,5'ten yüzde 3'e çekti.
Cari açığın milli gelire oranına ilişkin beklenti ise yüzde 1,5'ten yüzde 2,5 seviyesine çıkarıldı. Kurum analistleri artan enerji fiyatlarının ve turizmdeki kesintilerin daha fazla cari açığa neden olabileceğini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







