Rusya, Ukrayna’nın ilhakı için referandum önerdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 8 2022
Rusya, Ukrayna’ya yönelik şubat ayında başlattığı saldırılarda işgal ettiği yerleri kendisine bağlamak için adım atmaya hazırlanıyor. Putin’in liderliğindeki iktidar partisi Birleşik Rusya, ele geçirilen bölgelerin Rusya’ya ilhak edilmesi için referandum yapılmasını önerdi. Kabul edilmesi halinde Donetsk ve Luhansk gibi bölgeler için Kasım ayında referandum yapılacak.
Rusya, Ukrayna’da işgal ettiği bölgeleri kendi topraklarına katmayı planlıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in lideri olduğu iktidardaki Birleşik Rusya Partisi, Ukrayna’da ele geçirilen toprakların ilhak edilmesi için referandum yapılmasını önerdi.
OYLAMA 4 KASAM’DA OLACAK
Rus TASS ajansının haberine göre Birleşik Rusya Partisi, Rus ordusunun Ukrayna’da işgal ettiği toprakların ilhak edilmesi için 4 Kasım’da referandum yapılmasını tavsiye etti. Parti genel sekreteri Andrey Turçak, oylamanın Rusya Birlik Günü olan 4 Kasım’da yapılmasının ”doğru ve sembolik” olacağını iddia etti. Turçak, ”Oylamadan sonra Donetsk, Luhansk ve birçok Rus şehri resmi evine dönecek. Resmi sınırların böldüğü Rus dünyası tekrar bir olacak” dedi.
RUS RUBLESİ KULLANILMAYA BAŞLANDI
Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’da tekrar işgale başlamadan önce Donetsk ve Luhansk’taki ayrılıkçı yapıları bağımsız devletler olarak tanımıştı.
Rus kuvvetleri işgal ettikleri Herson’da Moskova yanlısı bir “askeri-sivil” yönetim kurdu. Herson’da artık Ukrayna para birimi yerine Rus rublesi, Rus medyası ve Rus internet servisleri kullanılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







