Rusya-Kuzey Kore ittifakı güçleniyor: Bir general Rusya’da
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 21 2024
Kuzey Kore’nin en üst düzey askeri subaylarından biri olan Albay General Kim Yong-bok’un, görev kapsamında Rusya’ya gönderildiğini iddia edildi.
Samanyoluhaber.com - Moskova
The Wall Street Journal (WSJ), konuyla alakalı haberinde, Kim Yong-bok, Kuzey Kore Ordusu Genelkurmay Başkan Yardımcısı olarak ülkenin en önemli 10 yetkilisinden biri. Ancak, generalin Rusya’daki askeri çatışmalara doğrudan katılması beklenmiyor.
WSJ, Güney Kore ve Ukrayna kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Kim Yong-bok’un 500 üst düzey subay arasından seçilerek Rusya’ya gönderildiğini ve görevinin istihbarat toplamak ve gelecekteki işbirlikleri için zemin hazırlamak olduğunu yazdı.
Güney Koreli uzmanlara göre, Kim Yong-bok daha önce yaklaşık 200.000 kişilik özel kuvvetler birliğine komuta ediyordu ve genelde gizli operasyonlarda görev alıyordu.
Generalin Moskova’ya gönderilmesi, Pyongyang ile Moskova arasındaki askeri işbirliğinin güçlenmesine yönelik bir adım olarak görülüyor. WSJ’ye konuşan uzmanlar, bunun “Rusya’ya güvenilir bir temsilcinin gönderildiğini” göstermek için yapılan bir hamle olduğunu belirtti.
Kuzey Kore’nin Rusya’ya silah ve askeri ekipman tedariği
Rusya ve Kuzey Kore, söz konusu görevlendirmeyle ilgili resmi bir açıklama yapmazken, Güney Kore kaynaklarına göre Kuzey Kore’nin Kursk bölgesine 10.900 asker gönderdiği iddia edildi. Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), bu askerlerin bazı çatışmalarda yer aldığını öne sürüyor.
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Moskova’ya askeri destek sağlandığını doğrularken, desteğin içeriği hakkında bilgi vermedi. Ancak, ABD kaynaklarına göre, bu süreçte Kuzey Kore’nin Rusya’ya silah ve askeri ekipman tedarik ettiği iddiaları gündeme gelmişti.
2024 yılında Moskova ve Pyongyang arasında imzalanan Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması kapsamında, taraflar bir
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


