Rusya karşıtı bildiriyi Türkiye imzalamadı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 10 2024
Batılı ülkeler, Kuzey Kore'nin Rusya'ya silah tedarik ettiği iddialarını BM Güvenlik Konseyi'ne taşıdı.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rusya ile Kuzey Kore arasında gelişen yakın işbirliği Batı bloğu ülkelerini rahatsız ediyor. Bu nedenle Washington’un talebiyle BM’ye Rusya’nın Kuzey Kore tutumuna karşı bildiri hazırlandı.
Bu toplantı öncesinde ABD, Avrupa Birliği, İngiltere, Avustralya, Kanada, Almanya dahil 47 ülkenin dışişleri bakanları, Rusya'nın Kuzey Kore'den temin ettiği ve Ukrayna'ya karşı balistik füze kullandığı iddiasıyla özel bir bildiri kabul etti. Reuters'in haberine göre 47 ülkenin imzaladığı ortak açıklamada, "Bu tür bir işbirliğinin Avrupa, Kore Yarımadası, Hint-Pasifik bölgesi ve daha geniş anlamda dünya için güvenlik açısından yaratacağı sonuçlardan derin endişe duyuyoruz" denildi.
Açıklamada, Rusya'nın 30 Aralık ve 2 Ocak'ta Ukrayna'yı vurmak için Kuzey Kore füzelerini kullandığı iddia edildi. Reuters, Kuzey Kore'nin nükleer silahları test ettiği 2006'dan sonra BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul edilen yaptırımlara maruz kaldığını hatırlatıyor. Bu yaptırımlar özellikle Kuzey Kore ile silah ticaretini yasaklıyor.
Türkiye imzalamadı
ABD Dışişleri, bildiriye imza koyan ülkelerin listesini web sitesinden duyurdu. Türkiye ise bu bildiriye imza koymadı. Listede Türkiye, Macaristan, Slovakya dahil NATO üyesi bazı ülkeler bulunmuyor.
Kremlinden bu iddialar hakkında resmi bir açıklama henüz gelmedi.
Riyad'da gizli toplantı
Benzer bir gelişme ise Riyad’da yaşandı. ABD ve müttefikleri Suudi Arabistan’da "Ukrayna'daki çatışmanın sonlandırılması" konusunda gizli bir toplantı gerçekleştirdiği iddia edildi.
Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve müttefiklerinin Ukrayna konusun
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!5.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!
6.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi7.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!8.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!9.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!10.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...

AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!


