'Rusya havadan, Suriye ve İran karadan İdlib'i vuruyor, Türkiye sınırına kaçış başladı'
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 10 2020
Türkiye ile Rusya arasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rus lideri Vladimir Putin'in 5 Mart'ta Moskova'da vardığı İdlib geçici mutabakatı, Rusya uçaklarının İdlib'i bombalaması ile sona ermiş görünüyor.
Rusya, İdlib'deki cihatçı güçleri havadan hedef alırken, karadan da Esad ve İran güçlerinin operasyon düzenlendikleri belirtiliyor.
Sahadan gelen bilgilere göre, dün (9 Haziran) gerçekleştirilen saldırılarda üç kişi yaşamını yitirdi, sekiz sivil de yaralandı.
Bombardıman ve karadan operasyonlar nedeniyle, İdlib'de 5 binden fazla kişinin yerlerinden edildiği ve Türkiye sınırına doğru bir kaçış başladığı belirtiliyor.
Yerel kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içindeki yoğun hava saldırıları nedeniyle, Cebel Zaviye ve Cebel Şahişbo bölgesinden, Kensafra beldesi ile Mozara Ainlaruz, Fattira, Bara ve Keferavid köylerinden göç yaşandı belirtildi.
Sivillerin, Türkiye sınırı hattındaki kamplar alanına göç ettiği kaydedilirken, Rus bombardımanı sırasında üç kişinin hayatını kaybettiği ve bombardımanın sabaha kadar sürdüğü iddia edildi.
Ankara, Moskova ve Tahran'ın Soçi'de vardığı mutabakattan bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarında bin 800'den fazla sivil can verdiği kaydedilirken, Ocak 2019'dan itibaren yaklaşık 2 milyon sivilin de göç ettiği aktarıldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







