Rusya’da asker sayısı 2 milyona çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 4 2023
Rus Silahlı Kuvvetlerinin asker ve personel sayısı 2 milyon kişiye çıktı.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Rus Silahlı Kuvvetlerinin asker ve personel sayısı 2 milyon kişiye çıktı. Bu konudaki cumhurbaşkanlığı kararnamesi 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlüğe girdi.
Bu konudaki kararname 25 Ağustos 2022’de Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalandı. RF Silahlı Kuvvetlerinin yetkili gücü, 1.150.628 askeri personel olmak üzere 2.039.758 kişiye çıkmış oldu.
İstihbarat ve özel güvenlikçi personel artırıldı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Acil Durumlar Bakanlığı ve Federal Güvenlik Servisi’nin personel sayısını artırdı.
Putin, imzalayarak yayınladığı başka bir kararname ile Federal Güvenlik Servisi (FSO) çalışanlarının sayısını artırdı. Bu konuda sayı miktarı belirlenmedi.
Özellikle Kremlin ve kritik öneme sahip devlet kurumlarını korumakla görevli Federal Güvenlik Servisi personel sayısı da artırıldı.
Putin’in imzaladığı yeni kararnamelere göre, 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren Acil Durumlar Bakanlığı çalışanlarının kadrosu 303 bin 107 kişiye çıkartıldı. Sergey Şoygu Savunma Bakanlığına Acil Durumlar Bakanlığından gelmişti.
Aynı kararname ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Acil Durumlar Bakanlığına yeni kadroların eklenmesiyle 307 bin 101 kişiye çıkarılması planlanmaktadır.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







