Rusya cephesinden 'ipleri koparmaya hazırız' açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 18 2021
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova tarafından yapıldığı belirtilen açıklamada Rusya'nın Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin kopmasına hazır olduğunu belirttiği ve ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin kopmasına hazır olduğunu, ama bu kopmanın Moskova'nın değil, Brüksel'in seçimi olacağını söyledi.
Zaharova, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un AB ile ilişkilerin kopmasına hazır oldukları yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Rus medyasına konuşan Zaharova, Rusya'nın duruşunun uzun yıllardır açık, şeffaf ve çok anlaşılır olduğunu kaydederek, "Biz iş birliğinden yanayız. Fakat bir nüans var, bu iş birliği eşit haklara dayanmalı. Ayrıca karşılıklı fayda ve saygıya da dayanırsa hiç fena olmaz. Hangi platformda? Uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi platformunda" ifadelerini kullandı.
Rusya'nın her zaman iş birliği geliştirmekten yana olduğunu ve hiçbir zaman AB ile bağları koparmaya can atmadığını kaydeden Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü:
"'Hazır' kelimesinin iki anlamı var. Böyle bir girişime hazırız. Ama buna can atıyor muyuz? Hayır. Buna hiçbir zaman can atmadık ve bunu yıldan yıla tüm seviyelerde doğruladık. Avrupa Birliği'nin bunu yapmasına hazır mıyız? Onların seçimiyse biz hazırız. Ancak bu, bizim seçimimiz değil."
"ABD ile ilişkiler hemen düzelmez"
ABD'de yeni idarenin göreve gelmesiyle iki ülke arasında ilişkilerin iyileşme olasılığını değerlendiren sözcü, "Ani iyileşme olmayacağını düşünüyorum. Ani değil kademeli iyileşmeden bahsedecek olursak, önümüzdeki aylarda böyle bir şeyi gözlemleyeceğimizden emin değilim" yorumunda bulundu.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, geçen hafta, ülkesinin hassas ekonomi alanlarına karşı riskler oluşturacak yeni yaptırımların uygulanması durumunda, AB ile ilişkileri koparmaya hazır olduklarını söylemişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!7.Konya hazır mı?8.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı9.GAİN Medya’ya operasyon: Gözaltılar var, TMSF kayyım olarak atandı!10.Rapor ortaya çıktı: AKP'nin ilk adımı PKK'lılar için eve dönüş düzenlemesi olacak

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör sald...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


