Rusya: BM merkezi İsviçre’ye taşınsın
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 25 2023
Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler’in merkez ofisinin ABD’nin New York şehrinden İsviçre’nin Cenevre şehrine taşınmasını teklif etti.
SAMANYOLUHABER.COM - MOSKOVA
Bu teklifi yorumlayan, İsviçre Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Paola Ceresetti, RBC ile yaptığı röportajda, uluslararası kurumların değiştirilmesine ilişkin karar vermeden önce, bu tür önlemlerin etkinliğini dikkatlice geliştirmek ve değerlendirmek gerektiğini söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı uluslararası örgütler dairesi başkanı Pyotr İlyiçev'in BM karargahını Cenevre veya Viyana'ya taşıma fikrine gerekli mutabakatın sağlanması halinde olumlu yaklaştıklarını belirtti.
Cerezetti, İsviçre'nin güçlü, verimli ve çok taraflı politikasını sürdürdüğünü ve Cenevre'nin New York, Viyana, Nairobi ve BM ofislerinin bulunduğu diğer şehirlerle birlikte kilit bir konuma sahip olduğunu kaydederek, bu tür değişikliklerle ilgili kararlar alınırken en önemli şeyin bu sistemin etkin işlemesi olduğunun altını çizdi.
23 Nisan'da ABD'nin Rus gazetecilere BM Güvenlik Konseyi'nin çalışmalarına katılmaları için vize vermeyi reddetmiş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Washington’un kararına tepki göstererek, ABD’nin bu kararının aslında ifade özgürlüğünü koruma iddialarının laftan ibaret olduğunu gösterdiğini söylemişti. Moskova'nın bu kararı unutmayacağını ve affetmeyeceğini de sözlerine ekledi.
Rusya, ABD’nin taraflı politikaları ve başta Rus diplomatlar olmak üzere bazı delegasyonlara BM Güvenlik Konseyi katılımı için ABD vizesi vermemesini eleştirerek ABD’nin vize uygulamasını kendi amaçları doğrultusunda kendilerine karşı kullandığını, Bu yüzde BM merkez ofisinin tarafsız bir ülkeye taşınmasını yüksek sesle savunuyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


