Rusya birlikleri, Ukrayna’nın enerji sistemini vurmaya devam ediyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Haziran 4 2024
Son iki gün içinde sadece bu amaçla toplam 113 füze ve 47 "Şahed" fırlatıldı. Çok sayıda füze ve dronlar Ukrayna savunma sistemi tarafından düşürüldü.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Beş bölgede enerji tesisleri hasar gördü, 20 kişi yaralandı. Zaporozhye bölge idaresi başkanı Ivan Fedorov'a göre, Dinyeper hidroelektrik santrali "kritik durumda", artık enerji üretmiyor ve hatta barajın bazı noktalarında riskler oluştu.
Periyodik kesintiler oluyor
Ukrayna enerji dağıtım şirketi Ukrenergo'nun basın servisi, Ukrayna'da Haziran ayının başından itibaren enerji sistemindeki zor durumdan dolayı periyodik elektrik kesintilerinin başlatıldığını bildirdi.
Yapılan açıklamada, “Maalesef Rusya'nın bombardımanı sonrasında enerji sistemindeki zor durum devam ediyor. Bu nedenle Ukrenergo'nun talimatıyla acil kapatmalar uygulanıyor. Ülke genelinde yetkililer durumu istikrara kavuşturmak için mümkün olan her şeyi yapıyor. Lütfen elektrik tüketimini akıllıca kullanın, bu enerji sistemine çok yardımcı olacaktır” mesajı verildi.
Ukrenergo, Volyn, Transcarpathian ve Lviv bölgeleri hariç Ukrayna genelinde ev ve endüstriyel tüketiciler için gün boyunca periyodik elektrik kesintilerinin geçerli olacağını açıkladı. Enerji şirketi yetkilileri, bölgelerdeki elektrik kesintileri hakkında bilgi edinmek isteyen tüketicilerin, kullanıcı panellerinden, resmi oblenrgo sitelerinden ve bu sitelerin sosyal medya hesaplarından bilgi alabileceklerini belirtti.
Bu sınırlama önlemlerinin uygulanmasının başlıca nedeni, Rusya’nın Ukrayna’daki elektrik santrallerine gerçekleştirdiği roket saldırılarının sonuçları. 22 Mart’tan başlayarak bu güne kadar Ruslar, tüm büyük termik ve hidroelektrik santrallerine çok kez saldırıda bulundu. Bu saldırılar sonucunda meydana gelen büyük hasarlar nedeniyle, santraller çalışmaz oldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







