'Rüşvet zarfları evde hazırlanırdı, Gençlik Parkı’nda buluşup orada verirdik'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ekim 6 2021
Jale Çapraz emniyet müdürlerine ilişkin rüşvet iddialarına dair yeni açıklamalarda bulundu.

Elektronik şirketi Yu-Ma-Tu’nun sahiplerinden Tuncay Çapraz’ın boşanma aşamasındaki eşi Jale Çapraz görevdeki emniyet müdürlerine kadar uzanan rüşvet iddialarına ilişkin konuştu.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'a konuşan Çapraz, boşanma aşamasındaki eşinin emniyetçilere verdiğini iddia ettiği rüşvetlere kendisinin zaman zaman aracılık ettiğini söyledi. Çapraz, “Zarflar evde hazırlanırdı. İçlerinde dolar ya da TL olurdu. Ancak bu zarfları evlerde vermezdik. Ankara’da bulunan Gençlik Parkı’nda buluşup, orada verirdik” dedi. 

Çapraz dilekçesinde eşi Tuncay Çapraz’ın eski İstanbul Narkotik Şube Müdürü Ferruh Tankuş, şu an Muğla İl Emniyet Müdürü olan Süleyman Suvat Dilberoğlu, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Adem Demir, şu an İstanbul Emniyet Müdürü olan Zafer Aktaş ile eski İstihbarat Şube Müdürü Ersan Dalman’a rüşvet verdiğini, emniyetçilerin ise her türlü konuda eşine yardımcı oldukları iddiasında bulundu. Dilekçesinde yer alan iddialara ilişkin konuşan Jale Çapraz, “Ersan Dalman gazetenize yaptığı açıklamada beni bir iki kez gördüğünü söylemiş. Yalan. Kendisi çok samimi aile dostumuzdu. Ersan Bey boşanma aşamasında olduğum eşim Tuncay Çapraz ile sık sık Yunanistan’a giderdi. Döndüklerinde içki almış olurlardı. Bize gelip içerlerdi. Biz o dönem Alkent’te yaşıyorduk. Aralarında para bağlantısı vardı” ifadesini kullandı.


Zafer Aktaş 

İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş’a yönelik iddialarını da sürdüren Çapraz, “Zafer Ankara’da görevliydi. Bir süre açığa alındı. O süreçte dahi görüşüyorduk. Zafer’e parayı Ankara’da bulunan Gençlik Parkı’na gider orada verirdik. Zafer Bey’in oğl

Bu haberler de ilginizi çekebilir