Ruslardan S-400 açıklaması: Planlandığı gibi gidiyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 9 2019
Rus devlet savunma sanayi şirketi Rostech'in Uluslarası İşbirliği ve Bölgesel Politikalar Direktörü Viktor Kladov, S-400 füze savunma sistemlerinin Türkiye'ye tedarik edilmesi işlemlerinin sorunsuz bir şekilde ilerlediğini söyledi.
Defense News'e konuşan Kladov, "Türk yetkililerinin istediği bu sistemi, biz de sağlamak istiyoruz. Şu ana kadar anlaşma sorunsuz bir şekilde sürüyor" dedi.
ABD'nin şirketle ortakları arasına girme sorunuyla ne sıklıkla karşılaştıkları sorusuna Kladov, "Birilerinin hoşuna gidip gitmediğine bakmaksızın ortaklarımız ve potansiyel ortaklarımızla işbirliği yapıyoruz. Bu ticarettir. Bunlar sadece iş bağlantılarıdır" şeklinde yanıt verdi.
Daha önce, Pentagon Sözcüsü Charles E. Summers, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almasının iki ülkenin askeri ilişkileri açısından ağır sonuçları olacağını belirterek, "F-35 ve Patriotları almaları söz konusu olmayacak" açıklaması yapmıştı.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Washington'un Ankara'nın S-400 hava savunma sistemlerini alması durumunda ABD'nin Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını vermeyeceğiyle ilgili sorunu çözmeye çalıştıklarını belirterek 'Biz, size F-35'i vermeyebiliriz' denilmesi hiçbir şekilde ne hukuka ne de akla uygun" ifadelerini kullanmıştı.
Tayyip Erdoğan'sa Çarşamba günü yaptığı açıklamada, S-400 konusunda işi bitirdiklerini ve geri dönüşün asla olamayacağını söylemişti.
Türkiye, en az 100 F-35 Lightining II satın almak istiyor. F-35'lerin alımı, Ankara'nın 2002'de katıldığı ABD'nin çok uluslu F-35 geliştirme programı çerçevesinde yapılıyor. ABD Kongresi de daha önce, Ankara'nın S-400 sistemlerini alma planları nedeniyle Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarının verilmesinin durdurulacağını açıklamıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


