Rus taktik nükleer silahları Belarus'ta
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 6 2023
Belarus lideri Lukaşenko, NATO Zirvesi'ne bir haftadan az bir süre kala, Rus taktik nükleer silahların Belarus'a yerleştirildiğini duyurdu.
Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, NATO Liderler Zirvesi'ne sayılı günler kala, "belli sayıda" Rus taktik nükleer silahlarının ülkesine getirildiğini açıkladı.
DW Türkçe'nin haberine göre Avrupa Birliği'nin (AB) sonuçlarını tanımadığı, 2020 yılındaki seçimler sonrasında da devlet başkanlığı görevini yürüten Lukaşenko, konuyla ilgili açıklamayı başkent Minsk'te, yabancı medya mensupları için düzenlenen bir basın toplantısında yaptı. Belarus Haber Ajansı Belta'nın aktardığına göre Lukaşenko, Rus nükler başlıklı silahlarının güvenli bir yerde muhafaza edildiğini belirtti.
Rusya ve Belarus'a komşu Litvanya NATO zirvesi
Aleksandr Lukaşenko'nun Rus taktik nükleer silahların ülkesindeki varlığını duyurduğu açıklamanın, hem Belarus hem de Rusya'nın komşusu olan Litvanya'nın ev sahipliğinde, başkent Vilnius'ta 11- 12 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi öncesine denk gelmesi dikkat çekti.
NATO üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı Vilnius'taki Zirve'de, Ukrayna Savaşı ve NATO'nun Kiev'e desteği konusu öne çıkan gündem maddeleri olacak. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e desteği ile dikkat çeken Lukaşenko da Ukrayna Savaşı'nı Moskova'nın resmi dilini kullanarak, "özel askeri operasyon" olarak nitelendiriyor. Ancak Lukaşenko'ya söz konusu "özel operasyonun" herhangi bir tarafın nükleer silah kullanması için bir neden olamayacağını ifade etti.
Belarus lideri Lukaşenko, NATO'nun ülkesine veya Rusya'ya herhangi bir saldırgan tutum sergilemesi halinde ise, "Rusya'nın Belarus ile ittifak halinde ulusal güvenlik doktirini çerçevesinde misilleme yapacağı" tehdidinde bulundu.
Ukrayna savaşı 16 aydır sürüyor
Rusya'nın, Şubat 2022'de komşusu Ukrayna'ya saldırarak başlattığı s
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı9.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







