Rus paralı askerler 6 bin dolar maaşla Suriye'de savaşıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 2 2017
Aralarında özel güvenlik firmalarında görev yapan paralı askerlerin de bulunduğu en az 40 Rus askerinin bu yıl Suriye'de çatışmalarda öldürüldüğünü bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, bu yıl şu ana kadar 10 Rus askerinin öldüğünü açıklamıştı.
Haberdeki öldürülen Rus askeri sayısını, yerel yetkililer, aile bireyleri ve ölen askerlerin arkadaşlarına doğrulattığını belirten Reuters, 40 askerin 21'inin özel firmalar aracılığıyla Suriye'ye getirildiğini belirtti.
Haberde, yalnızca Nisan ayı içinde 21 Rus askerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Reuters, birden fazla kaynak aracılığı ile Vagner lakaplı birinin, Rus paralı askerlerin, Suriye'ye gönderilmesine komuta ettiğini bildirdi.
Haberde, Suriye'de öldürüldüğü yakınları tarafından doğrulanan bir paralı Rus askerin, aylık 6 bin dolar maaş vaadi ile bu ülkeye gönderildiği iddiası da yer aldı.
Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarına ilişkin ulaşılabilen bilgiler oldukça sınırlı.
Ancak sahadaki asker kayıplarına ilişkin rakamların artması, Rus kara unsurlarının daha kapsamlı müdahalelerde yer aldığının kanıtı olarak gösteriliyor.
Kremlin: Bu kişilerin devlet ile hiçbir ilişkisi yoktur
Kremlin'den haberi yalanlamazken, Suriye'deki çatışmalarda öldürülen söz konusu kişilerin sivil vatandaşlar olduğu ve ordu ile ilişkileri olmadığı ifade edildi.
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, paralı asker olduğu iddia edilen kişilerin gönüllü olarak Beşar Esad için savaştıklarını ve Rus Savunma Bakanlığı ile bir ilişkileri olmadığını söyledi.
Peskov yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin devlet ile hiçbir ilişkisi yoktur" dedi.
Askeri kayıplar devlet sırrı kapsamına alındı
Rusya'da, Suriye'ye müdahale öncesi çıkarılan bir kararname ile "barış zamanında" yaşanan askeri kayıplar devlet sırrı kapsamına alındı.
Ülke medyasının müdahaleyi büyük ölçüde olumlu yönde gösteren yayınlarının yanında Rus a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor3.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







