Rus birlikleri Donetsk’te ilerliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 4 2024
Rusya Savunma Bakanlığı, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde (DPR) bulunan Ugledar şehrinin Rus birlikleri tarafından kontrol alındığını ve tamamen Ukrayna askerlerinden arındırıldığını duyurdu.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Şehirde 2014 yılından beri Ukrayna'nın en sağlam savunma hatları bulunuyordu ve rus ordusu iki senedir burayı almak için uğraşıyordu.
Bakanlık, Vostok güç grubuna bağlı birimlerin kararlı eylemleri sonucunda şehrin kontrolünün ele geçirildiğini belirtti.
Ugledar, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Yuzhnodonetsk yönündeki son önemli savunma noktasıydı. Bu gelişme, Rus birliklerine Zaporozhye bölgesi ve Kurakhovo sınırındaki Velikaya Novoselka’ya doğru ilerleme fırsatı sağladı.
Ayrıca, Donetsk-Mariupol otoyolunun tamamen güvence altına alınması ve Volnovakha’nın saldırılardan korunması açısından da önemli bir adım oldu.
Makayevka Rus birliklerinin kontrolünde
Yine Donetsk bölgesinde olan Makeyevka yerleşim yeri de geçen hafta Rus birliklerinin kontrolüne geçti.
Bu gelişme de Rusya’nın Donbass’taki konumunu güçlendirirken, Ukrayna ordusu büyük kayıplar vermesine yol açtı. Gelen haberlere göre son bir haftada tutsak olan Ukraynalı asker sayısı bin kişiyi geçti.
Buna mukabil Ukrayna ordusu, Rusya’ya yönelik geniş çaplı İHA saldırılarıyla dikkat çekiyor. Son haftalara artan bu saldırılar, Rusya’nın farklı bölgelerine yönelik ciddi bir tehdit oluşturuyor. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Volgograd, Rostov, Voronej, Belgorod, Bryansk, Kursk bölgeleri ve Azak Denizi üzerinde bir hafta içinde 300’e yakın Ukrayna İHA’sı düşürüldü.
Bu gelişmeler, çatışmaların daha da derinleşeceğine ve bölgedeki dengenin sürekli değişeceğine işaret ediyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!3.Erden Timur tutuklandı!4.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı5.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar
6.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!7.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı9.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!10.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







