Moral Dünyası dergisinden yapılan açıklamada görünmeyen varlıkların tarihin her kesiminde insanların ilgisini çektiği, merak konusu olduğu belirtilerek kadim medeniyetlerden günümüze gelinceye kadar görünmeyen varlıklardan olan cin, ruh ve gayb âleminin hep ilgi odağı olduğu ifade ediliyor.
Cinleri kullanarak büyücülük yapmanın, ruhla irtibat kurarak bilinmeyen âlemden bilgiler almanın ve gaybdan bilgiler vermenin bazı insanların mesleği haline geldiği kaydedilen dergide, "Zaman içerisinde görünmeyen varlıklarla ilgili olarak o kadar çok bilgi ve iddia ortaya atılmıştır ki neredeyse doğru ve yanlış birbirine karıştı. İnsanların görünmeyen varlıklara karşı ilgi ve merakını keşfeden pek çok art niyetli şahıs, insanları kandırarak bunu bir geçim kaynağı olarak kullanmaya başladı." deniliyor.
Şubat ayı
kapak dosyasında "Görünmeyen varlıkların gerçek mahiyeti nedir? İnsanlar cinlerle irtibata geçebilirler mi? Gaybı bilmek mümkün mü? Medyumlar gelecekten haber verebilir mi? Ruh nedir? Ruhu bilen ve tanıyan insan neler yapabilir? Ruh, cesede nasıl galip gelebilir?" gibi sorulara cevaplar arandığı belirtilen açıklamada ruh konusunda "Ruhun Deşifresi" ismiyle kitap kaleme alan gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut ile konu üzerine kapsamlı bir
röportaja, Prof. Dr.
Hamdi Kalyoncu'nun görünmeyen varlıkların yaratılış mahiyetleri üzerine yazısına, Dr. Arif Arslan'ın cin, büyü ve medyumlar hakkındaki yazısına, Dr.
Muhammed Bozdağ'ın ruh sağlığı hakkındaki yazısına, Prof. Dr. Alaaddin Başar'ın ruh ve
ceset ilişkisi hakkındaki yazısına ve
Çocuk ve Ergen terapisti Berrin Göncü Işıkoğlu'nun ruhani varlıkları çocuklara nasıl anlatmak gerektiği konusundaki yazısına yer veriliyor.
Derginin şubat sayısında ayrıca yazar İskender Pala'nın eşi Hülya Pala ile yapılmış röportaj, tarihçi yazar
Yavuz Bahadıroğlu'nun Osmanlı'nın "Tılsımlı Gömlekleri" hakkındaki yazı,
alışveriş yaparken nelere dikkat edilmesi hakkındaki araştırma yazısıyla birlikte sinema, mutfak, kadın, çocuk ve kitap incelemesi yazılarına yer veriliyor.
(CİHAN)