RTÜK'te Konyalı olma kriteri: Başkan'ın hemşeri torpili ayyuka çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ocak 17 2019
RTÜK’te, hükümete yakın Turkuvaz Grubunu uyaran bürokratın görevden alınmasının ardından yeni bir skandal daha gündeme geldi.
RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya’nın kurumda üst kademelerde yaptığı atamalarda “hemşehri” kriterini dikkate aldığını ortaya çıkardı. Taşcı, “RTÜK yönetilmiyor, yalnızca başkan kendi işini yürütüyor” dedi.
RTÜK üst kurulunun özel kalem müdürlüğüne getirilen Cüneyt Yasin Keskin, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya gibi Konyalı. Keskin, önce istisnai kadrolardan biri olan özel kalem müdürlüğüne sınavsız geçişle birlikte kamu görevlisi vasfına sahip oldu. Ardından RTÜK’ün İzmir Bölge Temsilcisi olarak görevlendirildi. Keskin’in zaten İlhan Yerlikaya’nın AKP Konya Milletvekili olduğu dönemde danışmanı olduğu belirtilirken, kamu görevlisi vasfını kazanabilmesi için onu istisnai olarak özel kalem müdürlüğünde görevlendirilen Aziz Yavuz da Konyalı.
Öte yandan üst kurulda daire başkan yardımcısı kadrosunda bulunan Fatih Turgut, Dinser Şahin ve Şükrü Öztürk’ün Konyalı olduğu ifade edildi. Geçtiğimiz günlerlerde Turkuvaz Grubunu uyardığı için görevden alınan bürokratın tartıştığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Ömer Yerlikaya ise RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya’nın amcasının oğlu. Ömer Yerlikaya’nın amcasının oğlu İlhan Yerlikaya’nın RTÜK Başkanlığına seçilmesinden önce de daire başkanlığı görevinde olduğu belirtiliyor.
‘RTÜK MÜ, HEMŞEHRİ DERNEĞİ Mİ?’
Evrensel’den Birkan Bulut’un haberine göre; RTÜK’ün CHP’li Üyesi İlhan Taşcı, “RTÜK yönetilmiyor, yalnızca başkan kendi işini yürütüyor” dedi. RTÜK’ün kurumsal kimliğinin içinin boşaltıldığını belirten Taşcı, RTÜK’ün bir hemşehri dayanışma derneği olmadığını vurguladı.
Bu kişilere değil, bu yönteme ve atama yöntemine itirazı olduğunu ifade eden Taşcı, “Böyle olunca da özgül ağırlığını ne yayıncıya ne de kamuoyuna hissettirebiliyor. RTÜK’te yükselmek ya da görev almak isteyenlerin n
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







