Romanya’dan dünyaya değerlere saygı ve iyilik mesajı verdiler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 9 2020
Romanya’nın ev sahibi olduğu ve online olarak düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali (IFLC) etkinliğinde 14 ülkeden 55 öğrenci, sanat diliyle iyilik, dostluk ve değerlere saygı mesajları verdi.
Necdet ÇELİK | BÜKREŞ
Bu yıl 18.’si düzenlenen festivalin Romanya ayağında, Endonezya’dan Mozambik’e, Amerika’dan Beyaz Rusya’ya kadar 4 kıtadan öğrenciler, kendi dillerinde ve Türkçe performanslar sergiledi. Romanya ve Moldova’dan folklor grupları, yöresel halk danslarından örnekler sundu.

DEĞERLERE SAYGI PROJELERİ
Programda öğrenciler, şarkı ve dans eşliğinde sosyal mesaj vermeyi ihmal etmedi. ‘Romanya’yı Seviyorum’ adlı projede Romen öğrenciler, ülkenin tarihine mal olmuş sanat ve edebiyat insanlarını andı. ‘Don’t worry be happy’ adlı projeyle, yardımseverlik ve iyimserlik duygusu işlendi.

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN ROMENCE ŞARKI
Etkinlikte Romanya’nın popüler şarkılarından Acasa-Evim’ adlı parçayı, beş farklı ülkeden öğrenci Romence olarak seslendirdi. En güzel Rumeli türkülerinden oluşan potpori, dinleyenleri geçmişe götürdü.
Programda, etkinliğe geçmiş yıllarda katılan öğrenciler duygularını dile getirdi. Tüm öğrenciler, festivalin sağladığı kültürler arası kaynaşmaya dikkat çekti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar4.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı5.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








