RIS Mersin+Plus Stratejik Çalıştayı protokolü imzalandı


Mersin Valiliği himayesinde Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile ikincisi hayata geçirilen RIS Mersin+Plus Strateji Çalıştayı protokol imza töreni gerçekleştirildi.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ile kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile akademisyenler katıldı. MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yağcı, sunumunda RIS (Rekabet için Stratejiniz) Mersin+Plus Stratejik Çalışması hakkında bilgiler verdi. Yağcı, projenin ilkinin 2005-2008 yılları arasında gerçekleştirildiğini ve lojistik, tarım ve gıda ile turizm sektörlerindeki yeni ihtiyaçlar, uygulanmayan hedeflerin gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan yeni sektörler nedeniyle RIS Mersin+(Plus) adı ile ikincisinin yapılmasına karar verildiğini aktardı.

Vali Çakacak ise coğrafi konumunun sağladığı avantajlarıyla sadece Türkiye'nin değil Doğu Akdeniz'in stratejik öneme sahip ulaşım merkezlerinden biri olarak nitelendirdiği Mersin'in 2'inci Marmara olma hüviyetini taşıdığını ifade etti. Çakacak, ilin sahip olduğu çok kültürlü ve sosyoekonomik yapısını ve Türkiye'deki eşsiz kaynaklara sahip bir bölge olmanın sunduğu avantajlarını kullanabilmek için böylesi inovasyon temelli projelere ihtiyaç duyduğunu belirtti. İlin tarım, turizm, sağlık ve eğitim alanındaki potansiyelleri hakkında da bilgiler veren Çakacak, şöyle konuştu: "Mersin, sahip olduğu sektörel zenginliği ve potansiyeli ile bir ilin sadece ülke içerisinde değil aynı zamanda küresel çapta bir güç olabilmesi için ihtiyaç duyduğu özelliklerin tümüne dünyada eşine az rastlanır bir şekilde tek başına sahiptir. Bu potansiyelimizi, genç ve dinamik insan kaynağımızı, etkin ve ufku açık iş insanlarımızı, kamu ve yerel yönetim gücümüzü, akademik desteğimizi; ilimizin kalkınmasına ve rekabetçilikte öne çıkmasına kanalize etme ancak RIS Mersin Plus gibi stratejik çalışmalarla mümkün olabilecektir. Zira, küreselleşmenin ekonominin tüm sektörlerinde egemen olduğu günümüz dünyasında kalkınmanın sadece kamu eliyle değil kamu, özel sektör, sivil toplum ve akademik çevrelerin işbirliği ile başarılabileceği ortaya çıkmıştır."

"Hem küresel ekonomik büyüme hem de sosyal uyum, özellikle potansiyelin en yüksek olduğu alanlarda ülke ve illerin rekabet gücünün arttırılmasını zorunlu kılmaktadır" diyen Çakacak, görüşlerini şöyle dile getirdi: "Ülke ve il olarak ancak inovasyon yolu ile ekonomik büyümeyi, teknolojik rekabet gücünü ve yükselen istihdam oranlarını yakalayabileceğiz. Bölgemizde ve ilimizde yenilikçiliğin artırılması amacıyla mevcut altyapının ve insan sermayesinin en iyi şekilde kullanılması ve geliştirilmesine katkı sağlayacağına inandığım RIS Mersin Plus projesini oldukça önemsiyorum. Valilik olarak tüm kamu kurumlarımızla bu projeye her zaman olduğu gibi destek olmaya devam edeceğiz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lütfi Altunsu ve MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise projeye sağlayacakları katkılar hakkında görüş bildirerek, ilin kalkınmasına ve gelişmesine değer katacağına inandıkları projenin hayırlı olması dileklerini aktardı.
Konuşmaların ardından Vali Çakacak ile projede işbirliğinde olan kurumların temsilcileri hazırlanan protokol metni imzalandı.
CİHAN
<< Önceki Haber RIS Mersin+Plus Stratejik Çalıştayı protokolü imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER