Reza Zarap'ın jetini kim(ler) uçuruyor?

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Aralık 7 2021
17-25 Bğyğk Yolsuzluk soruşturmalarının merkezindeki İranlı 'hayırsever(!)' iş adamı Reza Zarrap’ın (Aeron Goldsmith) el konulan jeti MNG hangarındaydı. Kayıtlara bakılırsa jetin adı da şirketi de değişmiş görünüyor. Halkbank kaynakları ile alınmış, borcu ödenmemiş, el koyulmuş uçak bir kamu malı değil mi?

Birgün gazetesinden Bahadır Özgür'ün haberine göre, baş rolünde olduğu skandala yakışır bir kimlikle, “Aeron Goldsmith” ismiyle Florida’da binicilik çiftliği açan Reza Zarrap'ın jeti, uzun süre sonra yoğun bir trafik içine girdi. Ama tıpkı Zarrap gibi kimliği de şirketi de sessiz sedasız değiştikten sonra.

Şu sıralar “itirafçılığın” keyfini süren Zarrap’ın, muteber “iş insanı” sıfatıyla ortalıkta dolandığı günlerde, medyanın en fazla ilgisini çeken konulardan biri Ebru Gündeş için aldığı Bombardier Challenger 300 tipi özel jetiydi. Bugün SBK’nın jetinde olduğu gibi, o jet üzerinde de pek çok muamma dolanıyordu. Hala da öyle aslında.



İki kere el koyuldu. İlki, 17 Aralık operasyonunda. İkincisi;2017 yılında, Zarrap ABD’de itiraflara başlayınca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın“casusluk” soruşturması başlattığında.

Peki ne oldu o jete?

Adını en son uluslararası bir “insan kaçırma” skandalında duymuştuk. Japonya’da sahte vergi beyanından tutuklanan ve kefaletle ev hapsi verilerek yargılanmasına başlanan Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının CEO’su Carlos Ghosn, 2019 yılında Tokyo’dan firar etti.



Bir kontrbas çantasının içine konulup evinden çıkarılmış, İstanbul aktarmalı Beyrut’a götürülmüştü. İşte İstanbul-Beyrut seyahatinde kullanılan uçak, Zarrap’ın TC-RZA kuyruk numaralı jetiydi.

Zarrap’a ait ARE Havayolları şirketinin lisansı olmadığından dolayı alındığından beri MNG Havacılık’ın iş

Bu haberler de ilginizi çekebilir