Resmen erimişti… Kim’in sağlık durumunu Güney Kore istihbaratı ortaya çıkardı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 8 2021
Verdiği aşırı kilolarla eski görüntüsünden eser kalmayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un sağlık durumuna Güney Kore açıklık getirdi. Kim'in hasta olduğu iddialarını yalanlayan istihbarat raporunu açıklayan milletvekili Kim Byung-kee, "Hasta olsaydı tedavisiyle ilgili ilaçlar getirilirdi. Böyle bir durum tespit edilmedi" dedi.
Corona virüsü salgınıyla beraber zor günler geçiren ve halkına kıtlık uyarısı yapan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son görüntüsüyle uluslararası kamuoyunda soru işaretlerine neden olmuştu.
Uzun süre kameralar karşısına çıkmayan 37 yaşındaki Kim, geçtiğimiz günlerde İşçi Partisi’nin bir toplantısına katılmış ve eski görüntüsünden eser kalmadığı görülmüştü. Oldukça zayıfladığı dikkat çeken Kim’in bir hastalığı olup olmadığı spekülasyonları yapılırken, Devlet Başkanı olduktan sonra hızla kilo alan Kim Jong-un'un, babası ve dedesinin kalp rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

10-20 KİLO ARASI ZAYIFLADI
Kim Jong-un’un sağlık durumuyla ilgili en net açıklama Güney Kore’den geldi. Milletvekili Kim Byung-kee, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’la ilgili istihbarat yetkililerinin kendileriyle paylaştığı bilgileri aktardı. ABD merkezli Bloomberg’in haberine göre, Güney Kore istihbaratı Kim’in 10-20 kilo arası zayıfladığını belirtiyor.
‘İLAÇLAR GETİRİLİRDİ’
Kim Jong-un’un sağlığında bir sorun olmadığını savunan Kim Byung-kee, “Eğer bir problem olsaydı, Kim’in kontrolü altındaki sağlık kliniğine tedavisiyle ilgili ilaçlar getirilirdi. Böyle bir durum olduğuna dair izler tespit edilmedi” dedi. Kuzey Kore liderinin uzun saatler süren toplantılara katıldığını belirten Kim Byung-kee, yürümesinde de herhangi bir sıra dışı görüntü olmadığını savundu.
Geçen hafta Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkede Covid-19 salgınını kötü yönettikleri gerekçesiyle bazı üst düzey yetkilileri görevden aldığı haberi ortaya atılmıştı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







