Rektör Bircan, Aydınlılardan ADÜ'ye destek istedi

Rektör Bircan, Aydınlılardan ADÜ'ye destek istedi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ)'nin 2015 yılını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, amaçlarının kendi evlatlarını gönül rahatlılığıyla gönderebilecekleri bir üniversite oluşturmak olduğunu söyledi. ADÜ'nün yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi veren Bircan, Aydınlılardan üniversiteye sahip çıkmalarını istedi.

ADÜ'ye yapılacak bazı yatırımların maddi getirisinden çok, Aydın'a ve ülkeye katkısını ön planda tuttuklarına ve bir insana yardımcı olmanın önemine değinen Rektör Bircan, planlanan bazı işler için yardım edecek kimse bulamamaktan yakındı ve hayırseverleri duyarlı olmaya çağırdı. Özellikle ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne yapılması düşünülen yenilikler için destek istedi. ADÜ'ye ek bir hastane binası ve daha modern bir acil servis planladıklarını belirten Prof. Dr. Bircan, şunları kaydetti: "ADÜ'de 14 fakülte, 5 yüksekokul 18 meslek yüksekokulu, devlet konservatuvarı, 3 enstitü, 24 araştırma ve uygulama merkezimiz var. Bin 667 akademisyen, bin 1874 idari personel ve 47 bin 467 öğrenci sayımız var. 2015 yılında Söke Mimarlık Fakültesi ve Kuşadası Denizcilik Fakültesi açıldı. 242 profesör, 144 doçent, 415 yardımcı doçent, 507 araştırma görevlisi, 218 öğretim görevlisi ve 141 uzman ve okutman görev yapıyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencisi sayısı 2 bin 884, lisans öğrencisi sayısı 24 bin 753, ön lisans öğrencisi sayısı 20 bin 10. 40 ülkeden 335 öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitenizin doluluk oranı yüzde 99,77. 2015 yılında LYS ile 12 bin 262 öğrenci kayıt yaptırdı."

Rektör Bircan, yatırımlarla ilgili de şunları söyledi: "ADÜ, 2015 yılında 422 proje üretti. Bu projelerden 326 tanesi destek buldu. Halen 80 proje de değerlendirme aşamasında. ADÜ, sosyal bilimcilerin projelerine 182 bin TL destek verdi. Yatırımlar olarak da Yabancı Diller Yüksekokulu, 3,5 milyon TL'ye mal olan, 3 bin 330 metrekare alana sahip olan okul, sekiz ayda tamamlandı, 20 derslikli yüksekokulda, bin kişiye eğitim verilebiliyor. Açılışı yapılacak olan Aydın İl Yenilik Merkezi de GEKA'nın desteğiyle 650 bin TL'ye mal oldu. 6 milyon 600 bin TL'ye, 6 bin metrekare alana sahip olan Öğrenci Yaşam Merkezi yapıldı; ADÜ'ye yıllık 825 bin TL kazandıracak. ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi ek bina yapım çalışmalarına başlandı. 19 bin 500 metrekare alana sahip olacak yeni hastane binası, 37 milyon liraya mal olacak. Hastaneye yeni cihazlar alınarak daha modern hale getirildi. Yapılacak yeni derslikler, 24 milyon amal olacak, 2018 yılında bitmesi planlanan derslikler. Yeni kütüphane ve bilim merkezi yapılacak. 8 bin metrekare alana yapılacak olan merkez, 13 milyon lirayaa mal olacak ve 2018 yılında bitecek."

Aydın'da gündemden düşmeyen jeotermal enerji konusunda da bilgi veren ADÜ Rektörü Bircan, bilimsel araştırmaların sonuçlarını, kurum ve menfaat gözetmeksizin kamuoyuna açıklayabileceklerini söyledi. Jeotermal enerjinin Aydın için büyük bir fırsat olduğunu ve iyi değerlendirilmesi gerektiği ifade eden Bircan, "Bu enerjinin her şeyinden faydalanmak lazım ama bunu yaparken de kurallara uyulmalı. Reenjeksiyen çok önemli. Reenjeksiyon yapmayan tesisler, gerekirse kapatılmalı. Bu konuda yapacağımız çalışma için sektörden ve diğer kurumlardan destek bekliyoruz. Biz böyle bir çalışmaya varız." şeklinde konuştu.

ADÜ Kafeterya'daki toplantıya Rektör Cavit Bircan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ve Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Rektör Bircan, Aydınlılardan ADÜ'ye destek istedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER