Rejimin kini bitmek bilmiyor: Hırsızları yakalayan polislere yeni dava

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 27 2022
Erdoğan Rejimi ve ortaklık ettiği kirli ittifakın 'Türkiye Devletinin namusunu korumak isteyen' polislere karşı kini bitmek bilmiyor.

Derin Devlet'teki gladyo yapılanmasını temizlenmeye başladığı Ergenekon, Balyoz ile Recep Tayiyp Erdoğan, ailesi ve AKP'lilerin devasa yolsuzluklarının ortaya çıkaran 17-25 Aralık gibi operasyonlarda imzası bulunan eski polis müdürlerine toplamda 598 yıla kadar hapisistemi ile yeni bir dava açıldı.

Bu yeni davadaki sözde gerekçe ise, 'telefon dinleme kayıtlarını kanuna aykırı şekilde saklandığı iddiası'

Ergenekon, Balyoz, 17-25 Aralık operasyonları gibi soruşturmalarda imzası bulunan eski polis şefleri ve emniyet mensupları hakkında İstanbul 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeni bir dava daha açıldı. Açılan davada "kanunen yok edilmesi gereken verileri yok etmemek" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" suçlamaları yöneltiliyor.

Davada, Gülen yapılanmasının Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki elemanları oldukları suçlamasıyla 2014 yılında tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TMŞ) müdürleri Y.A. ve Ö.K.'yle birlikte 12 sanık bulunuyor. Y.A. 2008 - 2011 yılları arasında, Ö.K. da 2011 - 2013 arasında TMŞ müdürlüğü yapmıştı.

İddianamede, 2008 ile 2013 yılları arasında mahkeme kararıyla iletişim tespiti kararı verilen dosyalar sonuçlandıktan sonra elde edilen verileri imha etmek yerine söz konusu kişilerin siyasi, felsefi veya dini görüşlerini, ayrıca ırki kökenlerini, ahlaki eğilimlerini, cinsel yaşamlarını, sağlık durumlarını veya sendikal bağlantılarını not ederek sakladıkları kaydedilen eski polislerin, toplamda 598 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Sanık eski polislerin mağdurlar hakkında 2 bin ayrı not aldığı belirtilen iddianamede, notların tutulduğu hard disklere de müdahale edildiği ifade ediliyor. Bu müdahaleyi yapan eski polis N.A.'nın da sanık olduğu soruşturma kapsamında mağdurlar hakkında alınmış bazı notların ise silindiği tespit edildi.

Davada 27 kişi mağdur olarak yer alıyor

İddianamede, iletişim tespiti kararıyla haklarında veri toplanan ve

Bu haberler de ilginizi çekebilir