Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli
Kadınlar, teravih namazlarında birtakım hatalarda bulunabiliyor. En büyük yanlış camiye geç geldiklerinde yatsı namazını kılmadan teravihe başlamaları.
Prof. Dr. Abdulaziz Beki, yatsı namazının son sünnetini kıldıktan sonra imama uyarak teravih namazının kılınabileceğini belirtiyor.
-Bugünlerde kadınlar hiçbir vakitte bu kadar rağbet etmedikleri/edemedikleri camilere koşuyor. Adeta teravihe gidebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak namaz esnasında birtakım hatalar da yapabiliyorlar. En büyük yanlış ise camiye geç gelen kadınların yatsı namazının farzını kılmadan teravihe başlaması. İlahiyatçı Prof. Dr. Abdulaziz Beki, hiç kimsenin yatsı namazını kılmadan teravih kılamayacağını belirtiyor. Beki, bunun en büyük nedeninin tüm mezheplere göre teravih namazının vaktinin yatsı namazından sonra olması olduğunu söylüyor.
Prof. Dr. Abdulaziz Beki, yatsı namazını kaçıran kişinin yatsı namazının son sünnetini kıldıktan sonra imama uyarak teravih namazı kılmaya başlayabileceğini aktarıyor. Beki, "Teravihten kalan eksik rekâtları da ikişer, dörder rekât kılarak teravihini tamamlar daha sonra da eğer imamla birlikte vitir namazını kılmamış ise vitir namazını kılar." diyor.
Kadınların yaptığı bir diğer yanlış ise imama hangi rekâtta yetiştiğine dikkat etmeden imamla birlikte selam vermeleri. Prof. Dr. Beki'ye göre camiye giden bir kimse imama farzın neresinde yetişirse ona uyar. Örneğin birinci rekâtın rükûunda yetişirse namazın tümüne yetişmiş olur. İkinci rekâtın rükûunda yetişirse üç rekâtı imam ile birlikte kılar, imamın selamından sonra kalan tek rekâtını kendi başına kılar. Üçüncü rekâtın rükûunda yetişirse imamla birlikte bir rekât daha kılar ve namazını tamamlamış olur.