Yarım metre boyundaki Kur'an
Ramazan ayında kitapseverlerin dört gözle bekledikleri önemli bir etkinlik olan kitap fuarlarında bu sene Kur’ân’la ilgili yayınların çokluğu ve yeni Kur’ân nüshaları dikkat çekiyor.
Özellikle yeni Kur’ân baskılarını gören fuar ziyaretçileri “Bu yıl Ramazan ayı Kur’ân bayramı gibi geçiyor” diyorlar.
Çeyrek asırdır sadece Kur’ân-ı Kerîm ve Kur’ân-ı Kerîm’le ilgili yayınları piyasaya çıkartan Hayrât Neşriyat, çocuklar için hazırlanan, özel baskılı “Benim Kur’ânım”dan sonra bu defa da “Kebir Boy” veya “Teheccüd Boy” diye isimlendirilen 35*50 ebadındaki Mushaflıyla dikkatleri üzerine çekti. Yarım metre boyundaki bu benzersiz Kur’ân nüshası hem görme zorluğu çekenler için hem de teheccüd namazlarında uzaktan okumak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor. Gerek dış cildi gerekse iç hat baskısı yönünden piyasadaki en büyük boy bu Kur’ân nüshası fuarlarda oldukça ilgi görüyor.
KUR’ÂN BAYRAMI
Bu seneyi ayrıcalıklı kılan bir diğer özellik de bu yılki Kadir Gecesi’nin, miladi tarihe göre, Kur’ân’ın nazil oluşunun 1400. Yıldönümü olması. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı Kur’ân 1400 (Kur’ân Yılı) etkinlikleri kapsamında pek çok etkinliğin de düzenleneceğini ifade eden Hayrât Neşriyat yetkilileri “Bu sene Kur’ân-ı Kerîm’le bağlarımızı kuvvetli hale getirmek için bir fırsat. Yayın evimiz de her boy ve herkese hitap eden baskılarla Kur’ân bayramına katılıyoruz” diyorlar.
GÖRENLER HAYRET EDİYOR
Yayınevinin Kebir (Teheccüt) Boy diye isimlendirdiği bu en büyük boy Kur’ân nüshası sadece büyüklüğü ile değil, birinci sınıf cildi ve Tevafuklu baskısı ile de görenleri hayrete düşürüyor. Altı renk baskısı ve özel cildi ile Kur’ân’a layık bir güzellikte hazırlanan bu Kur’ân nüshası yaşlılar ve uzaktan Kur’ân okuyarak teheccüt namazı kılmak isteyen Kur’ân âşıklarını kendine cezb ediyor.
ÖMRÜ KUR’ÂN’A HİZMETLE GEÇTİ
Kebir (Teheccüt) Boy Kur’ân-ı Kerîm, Tevafuklu Kur’ân-ı Kerîm’in hattatı Husrev Efendi hattıyla piyasaya çıktı. Husrev Efendi, 1899’da doğmuş, teğmen rütbesiyle İstiklal Harbi’ne katılmış, bir buçuk sene esaret hayatı yaşamış ve 1931’de Bediüzzaman hazretleri ile tanıştıktan sonra, 1977 Ramazanında ahirete irtihaline kadar bütün ömrünü Kur’ân yazmaya ve Kur’ân’a hizmete adamış bir “vakıf insan”. Anne tarafı Hafız-ı Kurralar, baba tarafı Yeşil Sarıklılar diye bilinen Husrev Efendi, son asırda Kur’ân’a hizmet için hayatını ve servetini feda eden mümtaz şahsiyetlerden birisi. Hayrât Neşriyat yetkilileri Husrev Efendi hattının halkımızın teveccühüne mazhar olmasını, bu mümtaz Kur’ân hizmetkârının ihlâs ve maneviyatına bağlıyorlar. Çok zor şartlarda ve yarım asırlık bir çalışmanın mahsulü olarak hazırlanan Tevafuklu Kur’ân-ı Kerîm’in en büyük boyu olan Kebir (Teheccüt) nüshasının da aynı alakayı göreceğini ifade ediyorlar.
HEM HATASIZ BELGELİ HEM DE ÇİFT MÜHÜRLÜ
Piyasadaki okunuşu en kolay Kur’ân olan Ahmed Husrev hattı Kur’ân-ı Kerîm, otoritelerce hatasızlığı tescilli ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Mısır Ezher Üniversitesi tarafından mühürlü. Hayrât Neşriyat emniyet ve kalitesiyle hazırlanan Kebir (Teheccüt) Boy Kur’ân-ı Kerîmler, Isparta matbaa ve cilt tesislerinde, Kur’ân’a layık bir hürmet ve ihtimamla hazırlanıyor. Kur’ân sevdalısı evlerde en müstesna ve en güzel köşeleri şimdiden süslemeye başlayan bu en büyük Kur’ân nüshası “Kur’ân Mekke’de nazil oldu, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı” sözünü bir kez daha ispatlıyor.