Safranbolu ramazana hazır

Ramazan ayına sayılı günler kala, belediyelerin vatandaşlara o manevi atmosferi yaşatabilmek için başlattıkları hummalı çalışmaları sürüyor.

O çalışmalardan biri de Safranbolu Belediyesi tarafından yapılıyor. İki yıldır düzenlediği ramazan etkinliklerine bir yenisini daha ekleyen Safranbolu Belediyesi, bu yıl konuklarına unutulmaz bir ramazan yaşatmayı planlıyor. Belediyenin ramazan programında yok yok. Türk Tasavvuf musikisinin önde gelen isimlerinden, Osmanlı dönemindeki uygulamaların canlandırılmasına kadar birçok farklı kültürel etkinlik, adres olarak Safranbolu'yu seçenleri bekliyor. 30 gün boyunca her gün farklı bir etkinlik düzenleyecek olan belediye, misafirlerini tarihi konaklarda ağırlayacak. Ramazan davulunun sesiyle uyanıp, sahurlar yapıldıktan sonra, günün o manevi havası akşamları düzenlenecek birbirinden güzel etkinlikle devam edecek. Batı Karadeniz Bölge turizminde lider konumda olan, UNESCO'ya üye ve kent olarak günümüze kadar orijinalliğini korumuş “Dünya Miras Şehri” Safranbolu, geçen yıllarda düzenlediği ramazan etkinlikleriyle de hem yerli halkın hem de turistlerin ilgisini çekmişti. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, halkın bu yönde talebinin olduğunu ve buna cevap olarak da bu tür etkinliklerin en iyi şekilde organize edildiğini söylüyor. Aksoy, atalarımızdan miras kalan somut kültürün yanı sıra soyut kültürün de yaşatılması amacıyla düzenlenen ramazan etkinliklerinde her yıl çıtanın daha da yükseltildiğini, tasavvuf müziği anlamında ülkemizin önde gelen isimlerini Safranbolu'ya davet ederek halkla buluşturduklarını belirtiyor. Ramazan etkinliklerinin geleneksel bir hale dönüştürüldüğünü anlatan Aksoy, programların içeriğinde Hacivat Karagöz oyunları, ilahiler, dini sohbetler ve her yaş grubuna hitap eden çok sayıda etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade ediyor.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3