Ramazan provasında top yerine havai fişek patlattılar

Yozgat Belediyesi tarafından her yıl ramazandan bir gün önce yapılan iftar provasında iftar topu yerine havai fişek patlatıldı.

Yozgat Belediye binasında düzenlenen iftar provasına Belediye Başkanı Yusuf Başer, Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt katıldı. İftar provasında top yerine 3 defa havai fişek atıldı. Başkan Başer, iftar topunun prova için yetiştirilemediğini belirterek,"Her yıl ramazandan bir gün önce iftar provasında top atıyoruz. Fakat bugün arkadaşlarımız yetiştiremeyince havai fişek atmak durumunda kaldık." dedi. Belediye olarak ramazan ayı boyunca 400 kişiye iftar yemeği vereceklerini ifade eden Başer, "Ramazanda dar gelirli ailelerimize 3 bin adet ekmek dağıtacağız. Ayrıca yine belediye aş evimizde ihtiyaç sahibi ailelerimize iftar için yemek verilecek. Ramazan ayı boyunca da belediye olarak Hayri İnal Konağı'nda çeşitli etkinlikler ve programlarla kutlayacağız. Bu vesile ile tüm halkımızın ramazanlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3