Almanya İçişleri Bakanı Maiziere: Hıristiyanlar da Müslümanları bayram sofralarına davet etmeli

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, üyesi olduğu Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi'nin Berlin eyalet teşkilatı tarafından verilen iftara katıldı.

Bakan De Maiziere, Pakistan'da iftarlarını zor şartlarda açan insanların unutulmaması gerektiğini belirterek, insanları yakınlaştıran Ramazan ayından istifade edilmesi gerektiğini söyledi. CDU Berlin Eyalet Meclisi Grubu ve parti teşkilatı başkanı Frank Henkel'in de hazır bulunduğu iftara, Türkiye başta olmak üzere değişik ülkelerin Berlin büyükelçilik ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri davet edildi. Ramazan ayının insanların yakınlaşması için güzel bir fırsat olduğunu söyleyen Bakan De Maiziere, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "İkinci kez iftar programına katılıyorum. Müslümanların Ramazan ayında gayrimüslimleri de misafir etmeleri çok güzel bir gelenek. Hıristiyanların da Müslümanları bayram sofralarına davet etmelerini isterdim. Uyum ve kaynaşmanın yemek masalarında gerçekleşeceğini değişik vesilelerle belirtmiştim." dedi. Dostların davet edildiği bu geleneği beğendiğini söyleyen De Maiziere, Hıristiyanların ise bayramlarını aile ortamında geçirmeyi tercih ettiklerine dikkat çekti. Müslümanlara hakaret ederek gündeme gelen Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'e de değinen De Maiziere, "Her kışkırtıcılığa da tepki gösterilmemesi gerekir." dedi. De Maiziere, para kazanmanın ve kitap tanıtmanın herkesin hakkı olduğunu ancak bir kitap tanıtırken insan onuruna hassasiyetle dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. CDU grubunun uyum sözcüsü Kurt Wansner tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programına CDU Yönetim Kurulu Üyesi ve Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Emine Demirbüken-Wegner, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Müsteşarı İskender Okyay ve Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat ile çok sayıda Alman politikacı ve Türk dernek temsilcisi katıldı.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3