Putin'den Zelensky'e açık tehdit: 'Hedef alınabilir!'

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Kasım 28 2024
Rusya Devlet Başkanı Putin, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay'ın Ukrayna'da 'hedef seçtiğini' ve şimdiye kadar saldırı düzenlenmeyen Kiev'deki 'karar alma merkezlerinin' de hedef olabileceğini söyledi.
Putin'den Zelensky'e açık tehdit: 'Hedef alınabilir!'
Rusya-Ukrayna savaşı 3 yıla yakın zamandır devam ederken, iki ülke arasındaki gerilim ABD'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füzelerini Rusya topraklarını vurmak için kullanma izni vermesiyle tırmanmış durumda. ABD basınına yansıyan haberlerde, bazı Batılı yetkililerin Joe Biden yönetimine Ukrayna'ya nükleer silah vermesini önerdiği iddia edilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki 'karar alma merkezlerinin' de hedef alınabileceğine işaret etti. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Rusya'nın ABD'nin füze kararı sonrası Ukrayna'ya nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış bir balistik füzeyi fırlatmasının ardından bugün Kazakistan'da açıklamalarda bulunan Putin, Rusya'nın Ukrayna içinde seçtiği hedeflerin başkentteki 'karar alma merkezlerini de içerebileceğini' söyledi. Rusya saldırıları, şimdiye kadar Kiev'deki hükümet binalarını hedef almadı.

PUTİN: UKRAYNA İÇİNDE HEDEF SEÇİLİYOR
Kiev'in hava savunma sistemleri tarafından korunduğu ifade edilirken, Putin, söz konusu 'Oreshnik' tipi hipersonik füzelerin engellenemediğini ileri sürdü. Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (CSTO) zirvesinde konuşan Vladimir Putin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Elbette Batı yapımı uzun menzilli füzelerle Rus topraklarına yönelik devam eden saldırılara, 21 Kasım'da yapıldığı gibi, muhtemelen savaş şartlarında Oreshnik'i test etmeye devam etmek de dahil olmak üzere karşılık vermeyi sürdüreceğiz." 

Halihazırda Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın Ukrayna topraklarında hedef seçtiğini ileri süren Rusya Devlet Başkanı Putin, "Bunlar askeri tesisler, savunma veya sanayi işletmeleri ya da Kiev'deki karar alma merkezleri olabilir" dedi.

ZELENSKİY: RUSYA 100 İHA VE 90 FÜZEYLE ENERJİ SİSTEMİNİ HEDEF ALDI
Ukrayna D

Bu haberler de ilginizi çekebilir