Turgut Özal Üniversitesi'nde bayrak değişimi gerçekleşti. Mütevelli Heyet Başkanlığı'nı üniversitenin kurucu öğretim üyelerinden ve Anayasa Mahkemesi eski üyesi Prof. Dr. Sacit Adalı devraldı. Adalı, "Devlet yöneticilerimizin gösterdiği hedefler doğrultusunda ve mevzuat hükümleri gereğince üniversitemiz yoluna devam edecektir." dedi.
Prof. Dr. Sacit Adalı mütevelli hayat toplantısında duygu ve düşüncelerini paylaştı. Adalı, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Vakfı yöneticilerine Turgut Özal ismiyle üniversite kurdukları için teşekkür etti. Adalı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversite Kurucu Mütevelli Heyet Başkanımız sayın Yıldırım Akbulut, merhum Galip Demirel, Emin Başer Beyefendilere ve diğer kuruculara bu güzel üniversitenin temelini attıkları, mütevelli heyetin tüm üyelerine de bu görevi bana layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Yardımlaşma ve teenni ile yolumuza devam edeceğiz. Temeli ihlasla atılan üniversitemiz yardımlaşma ve birlikte çalışma ruhu ile ebediyete kadar bilimsel başarılarla devam edecek. Devlet yöneticilerimizin gösterdiği hedefler doğrultusunda ve mevzuat hükümleri gereğince üniversitemiz yoluna devam edecektir. Tevfik Allah'tan gayret bizden."
Eski Mütevelli Heyet Başkanı Yünüs Uyanık ise şunları kaydetti: "Şerefle yürüttüğüm bu görevi çok değerli bilim adamı Sayın Prof. Dr. Adalı'ya devrettiğim için çok mutluyum. Tüm mütevelli heyet olarak kendisine her zaman büyük destek vereceğiz.' diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ise, 'Yeni mütevelli heyet başkanımızın Sayın Sacit Adalı olmasından dolayı kendisine şükranlarımı iletiyorum. Sayın Yünüs Uyanık üniversiteyle kendi işlerinden daha çok ilgilenmiştir. Vakıf üniversitesi mevzuat hükümlerini eksiksiz bir biçimde uygulayarak üniversiteyi bu günlere getirmiştir."
ADALI KİMDİR?
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek öğrenimini tamamlayan Adalı, Fransa'nın Rennes Üniversitesi'nde 1971'de Yönetim Bilimleri Dalı'nda ihtisas doktorasını bitirerek Türkiye'ye döndü. Farklı kurumlarda görev aldıktan sonra 1993 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine getirildi. Anayasa Mahkemesi üyeliği döneminde görev yaptığı 17 yılda kritik davalarda verdiği karar ve savunduğu demokratik görüşlerle öne çıktı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2008 Temmuz'unda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) açılan kapatma davasında, partinin kapatılmasına hayır oyu vererek karşı çıktı. Prof. Dr. Sacit Adalı kamuoyunda uzlaşmacı tavrı, demokratik kişiliği, Turgut Özal gibi toplumun her kesimine hitap eden, ülkenin önceliklerini kendi öncelikleri bilen bir aydın kimliğiyle tanınıyor. 17 yıllık Anayasa Mahkemesi üyeliği süresince, kritik kararlar için kullandığı oylar ve savunduğu görüşlerle öne çıktı. Hiç kimsenin adamı olmadı. Tercihini hep demokrasi, hak ve adaletten yana yaptı. Türkiye tarihinde ilk kez onun üyeliği döneminde iktidar partisi olan AK Parti için kapatılma davası açıldı. AK Parti'nin kapatılmaması için, çaba ve kararıyla önemli rol oynadı. Bu nedenle bazı kesimlerce çok eleştirildi. Ancak bugün, o kesimler de Profesör Sacit Adalı'nın bu tutumunun isabetli olduğunu ifade etmekte ve hakkını teslim etmektedirler." CİHAN