Prof. Dr. Sami Selçuk’tan Erdoğan’a çağrı: Öfkeni dizginle, özür dile; ülkede iç barışı sağla

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Şubat 21 2023
Prof. Dr. Sami Selçuk’tan Erdoğan’a çağrı: Öfkeni dizginle, özür dile; ülkede iç barışı sağla
Eski Yargıtay Birinci Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, “Sayın Erdoğan ve arkadaşına çağrımız şudur: Önce düşünme yetisini karartan öfkelerini dizginlesinler. Sonra da kendilerine karşı dava açma hakları doğan insanlarımızdan özür dilesinler ve sövgülerini çöp sepetine atarak bundan böyle kendilerini eleştirenlere ellerini dostça uzatıp, uygarca teşekkür etsinler. Ve en önemlisi de ülkemizde iç barışı sağlasınlar.” dedi.

Prof. Dr. Sami Selçuk’un T24 için kaleme aldığı yazısında iktidara ‘geçmişte yaşananlardan ders çıkarma‘ çağrısında bulundu. Erdoğan’ın üslubunu eleştiren ve bu üslubun ülkeye hiç bir şey kazandırmadığını aksine kaybettirdiğini anlatan Selçuk’un yazısından bazı bölümleri şöyle:

“Kahredici depremle birlikte daha önce onlarca kez yaşadıklarımızı bir kez daha yaşadık, yaşıyoruz. Çünkü hiç ders almamıştık, almıyoruz da.


Maraş depreminde, 1835’te Şili’de depreme yakalanan Charles Darwin’in deyişiyle “sağlamlığın simgesi toprak, sıvı üzerinde yüzen bir kabuk gibi ayaklarımızın altından kaydı”  ve ülkemizin beşte birini çökerten yıkıcılığıyla, yakıcılığıyla her boydan insanımızı gözyaşlarına, hıçkırıklara, kısaca 85 milyonu yaslara boğdu.

Üstelik bu deprem, aylardır, hatta yıllardır “GELİYORUM” diyerek sürekli uyardı bizleri, özellikle de yönetenleri. Ünleri ülke, hatta dünya çapında olan yerbilimcilerimiz (jeolog), bu bilimlerin ülkesel ve yerel meslek kuruluşları çığlıklarını yükselttiler.

Ama bizler, onları da hiç önemsemedik. O güzel insanların bir kesimi, öğrenimleri bize çok pahalıya mal olan çoğu bilim insanlarımız da, hiç kaygı duymaksızın “giderlerse gitsinler” denilen hekimlerimiz gibi, biz sağırları alınyazımızla yalnız bırakıp seslerini daha gür duyurabilecekleri diyarlara çekip gittiler.

Bu haberler de ilginizi çekebilir