Prof. Dr. Haluk Savaş’ın anısına akademiye destek projesi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 2 2020
Advocates of Silenced Turkey (AST), Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara yeni projelerle dikkati çekmeye devam ediyor. Dernek akademik çalışmalara Prof. Dr. Haluk Savaş’ın anısını yaşatma adına 30 bin dolarlık ödül verileceğini açıkladı.

AST insan hakları derneği ve SRW platformunun ortaklaşa yürüttüğü projenin amacı Türkiye’deki zorlu şartlar hakkında farkındalık oluşturmak, azınlıklara, dini guruplara yönelik baskıları ve ifade özgürlüklerinin kısıtlanmasını dünya kamuoyuna duyurmak.
Akademik alanda yapılacak çalışmanın konuları, toplumsal soykırıma maruz kalan dini ve kültürel gruplar; Hizmet Hareketi, Aleviler, sol muhalefet, Hıristiyanlar, Yahudiler ve diğer gruplar.
Etnik azınlıklara yönelik zulüm ve baskılar; Kürt, Ermeni, Yunan ve Arap meseleleri de proje kapsamında ele alınabilecek.
1 KASIM 2021'DE SAHİPLERİNİ BULACAK
4 Ekim 2020’de başvuruları başlayacak olan projenin, son teslim tarihi 30 Ağustos 2021. Ödüller 1 Kasım 2021 tarihinde sahiplerini bulacak.
Proje sonunda, beş doktora öğrencisine 2 biner dolar, 5 master öğrencisine 1.000’er dolar, 5 emsal değerlendirme için 1.500’er dolar ve son olarak 5 konferans konuşmacısına 1.000’er dolar ödül verilecek.
Ödüller, doktora veya yüksek lisans derecesi alan lisansüstü öğrencileri ve sosyal bilim akademisyenlerini kapsıyor.
Adaylar projeye İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Türkçe ve Çince dahil 7 farklı dil ile katılabilecek.
Detaylar https://silencedturkey.org/haluk-savaş-awards-in-social-sciences internet adresinde.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Teknik güncelleme duyurusu2.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!3.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur4.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?5.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü
6.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...7.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!8.Flaş kulis: Yandaş medya Fidan'a kapıları kapattı; Bilal Erdoğan, Erdoğan sonrasına hazırlanıyor9.AKP iktidarı uluslararası hukuku tanımıyor: Nefret operasyonlarında 19 gözaltı kararı10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







