Tarhan,
TBMM kulisinde gazetecilere yaptığı açıklamada, İçtüzüğü, ''tali anayasa'' olarak nitelendirerek, buradaki uzlaşma zeminini önemsediklerini ifade etti.
Anayasa çalışmaları yapılacak bir toplumda, İçtüzükle ilgili uzlaşma zemini bulunmadan, böyle bir girişimin mümkün olmadığını kaydeden Tarhan, bunun anayasa masasını etkileyecek bir süreç olduğunu söyledi.
AK Parti'nin İçtüzükle ilgili görüşmeleri, bir uzlaşma zemini aramak açısından askıya aldığını belirten Tarhan, önümüzdeki dönemde oturup, konuşacaklarını söyledi. Tarhan, 19. madde konusunda tavırlarının çok net olduğunu ifade ederek, muhalefetin sesinin kısılması, tek sesli
Meclis haline getirilmesine karşı çıktıklarını, demokratik muhalefet haklarının sınırlandırılmaması gerektiğini kaydetti.
Tarhan, bu konuda hukuk zeminindeki mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirerek, ''Tabii ki uzlaşma bizim için de çok önemli. Bu tali anayasanın uzlaşmayla hazırlanması bizim için çok önemli. Bu sürecin bir umut olduğunu düşünüyorum'' dedi.
Bunun bir uzlaşma başlangıcı olarak, ertelenme, geri adım olarak değerlendirebileceğini belirten Tarhan, ''Bunun aynı zamanda bir uzlaşma zemini olduğunun altını çizmeliyiz'' diye konuştu.
Emine
Ülker Tarhan, gelecek hafta iş yoğunluğuna göre, görüşmelerin başlayacağını belirtti.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten bir güvence alıp almadığına yönelik soruya Tarhan, ''O güvence karşılıklı diyalogla, bütün grup başkanvekillerinin kefaletiyle oluşur. Meclis Başkanı'nın getirilen teklifle ilgili tasarrufu söz konusu dahil olamaz'' karşılığını verdi.
AA