Kılıçdaroğlu, "Aykırı bir
düzenleme varsa
Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Bu bizim
doğal hakkımız. Eğer aykırılık yoksa mesele de yok.
Hukukçularımız bu konuda çalışma yapıyor. Siyasi
iktidarların beklentilerine uygun olarak karar vermek, Cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Umuyorum Cumhurbaşkanı bu konuda sorumluluk içerisinde hareket eder." dedi.
Kılıçdaroğlu, Eskişehir'in
İnönü ilçesinde, İkinci İnönü Savaşının 91. yıl dönümü
kutlama törenlerine katıldı. Tören sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu, kamuoyunda '4+4+4' olarak bilinen ve zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunda aykırılık olması halinde
Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de seslenen Kılıçdaroğlu, bu konudaki kararını, bulunduğu makamın hakkını vererek vermesi gerektiğine işaret etti.
"Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalı." diyerek Cumhurbaşkanı Gül'e çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Herkes bulunduğu makamın hakkını vermek zorunda. Siyasi iktidarların beklentilerine uygun olarak karar vermek, Cumhurbaşkanlarına yakışmaz. Cumhurbaşkanları ülkeyi temsil ederler, ülkenin geleceğini temsil ederler. Sayın Cumhurbaşkanı'nın da sorumlulukları vardır. Umuyorum Sayın Cumhurbaşkanı belirli bir sorumluluk içerisinde hareket eder." diye konuştu.
Gazetecilerin 'Ya hareket etmezse' şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle karşılık verdi: "Bu ülkede bizim Anayasa Mahkemesi'ne gitme gibi bir hakkımız var. Anayasa'ya aykırı bir düzenleme varsa hukukçular buna karar verirler. Biz de Anayasa Mahkemesi'ne gideriz. Bu bizim en doğal hakkımız. Şimdi yine
Başbakan kızacak: 'Vay efendim yine Anayasa Mahkemesi'ne gittiniz' diye."
4+4+4'ÜN ANAYASA'YA TAŞINMASINI FRANSA'DAKİ ERMENİ SOYKIRIMI ÇALIŞMASIYLA KARŞILIK VERDİ
"O Başbakan'a şunu hatırlatmak isterim." ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "
Fransız Parlamentosu'nda hem iktidar, hem muhalefet, hem de iktidar senatörleri
Ermeni soykırımı iddiası üzerine Anayasa Mahkemesi'ne başvurdular. Sonra Anayasa Mahkemesi karar verdi. İşte bak
Tayyip Erdoğan, bu ülkede
demokrasi vardır. Kızdı mı onların başbakanı, 'Siz 'Niye Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyorsunuz' diye. Çünkü hukuk yolu her yurttaş ve kurum için haktır. Hukukun önünü tıkamak demokrasiyi bilmemek demektir. Biz de bir aykırılık varsa Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz. Anayasa'ya aykırı bir durum yoksa mesele de yok. Bunun kararını ben değil, hukukçular verecek."
(CİHAN)