Çelik, "1974
model Hacı Murat'ın direksiyonuna Schumache'i getirseniz bir şey değiştiremezsiniz." dedi.
AK Parti Genel Merkezi'nde
basın toplantısı düzenleyen Çelik, 28 Şubat'ın yıl dönümüne denk gelen grup toplantılarındaki konuşmalarda
muhalif siyasi partilerin bir ağızdan
merhum Başbakan Erbakan hocaya övgüler dizmelerine değindi. "Sağlığında Erbakan hocaya hayatı zindan eden, sağlığında her yaptığı ve söylediğiyle alay etme basitliğine düşen zihniyet, kendilerinin rakibi olmaktan çıktıktan sonra övgüler düzüyor." diyen Çelik, Erbakan hocanın hayatta olsaydı bunlara 'sizi gidi ölü seviciler, sizi gidi ölü seviciler.' diyeceğini söyledi. CHP'nin Erbakan hoca sevgisinin işine geldiği gibi depreştiğini dile getiren Çelik, 28 Şubat'ın AK Parti'yi iktidara getirmek için yapıldığı açıklamalarına da eleştirilerde bulundu.
Çelik, şunları söyledi: "CHP'ye göre Başbakan'ın hapse girmesi bunun için tasarlanmış. Buna şizofrenik hayaller denir. Şunu söyleyebilirsiniz. 'Her
darbeden sonra
halk toplum mühendislerine, darbecilere,
hesap sordu.' 28 Şubatçılara karşı halk tepkisini ortaya koymuştur. Toplumun mühendislerine halkın
ders verme arzusu vardır. Halkımız darbe yapanları darbe severleri sevmez, darbe savarları sever."
EĞİTİMDE 12 YIL MODELİ
Eski
Milli Eğitim Bakanı olarak Meclis'te görüşülen 4 artı 4 artı 4 modeli ve ilk
öğretim yaşının bir yaş geriye alınmasıyla ilgili soru üzerine Çelik,
ilköğretimin bir yıl önceye çekilmesinin doğru olduğunun altını çizdi. Neslin daha iyi beslendiğini aktaran Çelik, "Çocuklar 6 yaşına geldiği zaman okula gitmek için sabırsızlanıyor." dedi.
Çelik, yapılan değişikliğin dinamizmle ilgili olduğunu söyleyerek şunları aktardı: "Hayatın dinamizmini ancak eğitimin dinamizmiyle sağlarsınız. Eğitim süreci de durağan değildir. Alt komisyonda çalışılmış bu süreç devam etmektedir. Kafa yormaya devam edeceğiz. En doğrusu bulunacak.
Okul çağında geçen süremiz henüz arzu edilen seviyeye gelmiş değildir. Kız çocuklarının okullaşmasına özel önem verdik. Buna rağmen burada
hedef tahtasına oturtulmamız hakkaniyetle bağdaşmaz. Kız çocuklarını okutmayan milletler beyninin yarısını kullanmıyor."
Kız çocuklarının evden eğitim göreceğine ilişkin eleştirilere de değinen Çelik, "Evde eğitim pahalı bir eğitimdir. Rastgele herkes evde eğitim yapamaz. Özürlü yatağa bağımlılara evde eğitim veriyoruz. Basit olay değil ve açık öğretim eğitim tarzıdır. Temennimiz herkesin eğitim görmesidir. Eğitimde alternatifleri çoğaltmak her zaman iyidir. Alternatiflere yolu kapatmayalım." dedi.
ADIYAMAN'DAKİ İŞARETLER
Adıyaman'da bazı evlere konulan işaretlerle ilgili İçişleri Bakanı ve Adıyaman Valisi'nin yaptığı açıklamaların esas olduğunu dile getiren Çelik, "Her türlü fişlemeye, işlemeye, işaretlemeye karşı çıktık. Kötü niyetle yaptıysa da en sert tedbirlerle karşısında dururuz." değerlendirmesini yaptı.
MERVE KAVAKÇI'YA İADE-İ İTİBAR
Çelik, Merve
Kavakçı'ya iade-i itibar tartışmaları için de "Ben
Merve Kavakçı Meclis'ten gönderilmesi olayında milletvekiliydim. O sahneleri
Türkiye artık görmeyecektir. Seçilip cezaevinde olanlara maaşları ödeniyor. Merve Hanımın da hakkı hukuku varsa bunu alabilmesi için cezaevi gerekmiyor. Hukuk herkese uygulanmalı." diye konuştu.
Türk Lirası'nın simgesinin özgün olmadığına dair eleştirilere Çelik
cevap verdi. Çelik, "Herkese her şeyi beğendirmek mümkün değil. Bunu değil de, çıpaya benzeyen değil de başka bir şey olsaydı onu da beğenmezlerdi. Bana hoş geldi. Euronun çizgilerine benziyor ama göze hoş geliyor. Şu andaki görüntü beni rahatsız etmiyor." dedi.
(CİHAN)