Yeni bakanlara dair isim isim özel analiz ve bilgiler!

Kabinede yapılan revizyonla, 4 bakanın değişimine dair özel değerlendirme. Hangi bakan, hangi bakanın yerine, neden geldi?

Yeni bakanlara dair isim isim özel analiz ve bilgiler!

Bakanlar Kurulu'nda revizyon yapıldı, 4 bakanlıkta değişiklik yapıldı. Değişim sonucu, yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turim Bakanı Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu oldu...

Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu, yapılan revizyona dair önemli bilgiler verdi, isim isim değişimleri analiz etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik ile ilgili; "Son dönemlerde çok öne çıkan bir isim. Özellikle dış politika konusunda yaptığı açıklamalarla partinin stratejisini belirleyen isimlerden bir tanesi. Kültür bakanlığına geçişinin turizmde gelişme amaçlandığı ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Uluslararası ilişkileri ve İngilizcesi de çok iyi..." açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile ilgili; "Bu değişimde, Güler'in bölge milletvekili olmasının etkili olduğunu düşünüyorum. Hem valilikten geliyor olması, hem bölge milletvekili, hem de İçişleri Komisyonu başkanı olması hasebiyle, emniyet teşkilatını tanıması, Doğu ve Güneydoğu'da biriken gazı almak için yapılmış olabilir" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile ilgili; "Nabi Avcı'da zaten Meclis'in Milli Eğitim Komisyonu Başkanı. Aynı zamanda Başbakan'ın eski danışmanlarından. Yıllarca birlikte çalıştılar. Herkesin sevdiği saydığı bir isim. Uzlaşmacı olan kişiliği, babacan tavrıyla tanınan bir isim" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile ilgili; "Müezzinoğlu, tıp doktoru olan bir isim. Özel hastanesi var. Sağlık sektörünü ve hastaneciliği iyi bilen, aynı zamanda Başbakan'ın çok eski yıllardan, İmam Hatip yıllarından sınıf arkadaşı olan ve parti teşkilatından da gelen bir isim." diye konuştu...

<< Önceki Haber Yeni bakanlara dair isim isim özel analiz ve bilgiler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER