Partisinin imzaladığı yasayı eleştirince...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekillerinin bazı haklarına ilişkin TBMM'deki siyasi partilerin ortak yasa teklifiyle ilgili, "Eleştirilerin gelmemesi için sebep yok. Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok" dedi.

Partisinin imzaladığı yasayı eleştirince...

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan'ın çözüm sürecine karşı çıkan MHP'ye saldırdığını savunarak,  sorumluluktan kaçan ikiyüzlü siyaset izlediğini öne sürdü.

-"Minareyi çaldılar, kılıf arıyorlar"-
         
Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vural, BDP Diyarbakır Milletvekili  Altan Tan'ın yeni anayasa çalışmalarında CHP ve MHP'yi eleştirerek, AK Parti ile  yola devam etmeleri yönünde görüş belirttiğinin ifade edilmesi üzerine, AK Parti  ve BDP'nin anayasayı millete dayatmak istediğini söyledi.

İmralı ve Oslo'da yapılan pazarlığın Meclis'te AK Parti ve BDP tarafından  yürütülmek istendiğini öne süren Vural, "Bunlar minareyi çalmışlar, kılıf  arıyorlar. Kılıfı bir türlü oluşturamadılar. Çaldıkları minare, belli ki PKK ile yaptıkları müzakere. Milletin kimliğini, egemenliğini, devletini çalmışlar. 'Bunu  hangi kılıfla millete yuttururuz' diye ona bakıyorlar" dedi.

Vural, milletvekillerinin statüsü ve bazı haklarıyla ilgili yasa teklifi  hazırlandığını hatırlatan bir gazetecinin, "Bu tür düzenlemeler yapılınca eleştiriler de arkasından geliyor" sözlerine, "Eleştirilerin gelmemesi için sebep yok" karşılığını verdi.

Teklifin TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin ortak imzasıyla hazırlandığının ifade edilmesi üzerine Vural, "Söyleyeceğim bir şey yok. Sussam gönlüm razı değil, söylesem tesiri yok" dedi.

Vural, gazetecilerin daha açık konuşmasını istemesi üzerine, "Yorumlarda  hürsünüz" dedi.   
         
<< Önceki Haber Partisinin imzaladığı yasayı eleştirince... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER