Mustafa Kamalak AKP'li vekillere böyle seslendi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Türkiye'nin iç ve dış borcunun 650 milyar dolara çıktığını, bunun en fazla 100 milyar dolarının yol ve köprü yapımlarında kullanıldığını, kalan kısmının ise ayakkabı kutularına aktarıldığını söyledi. Kamalak, bunu söyledikleri için de 'paralelci' ilan edildiklerini belirtti.

Mustafa Kamalak AKP'li vekillere böyle seslendi

Saadet Partisi 5’inci Antalya İl Kongresi Genel Başkan Mustafa Kamalak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Şoförler Odası Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Mustafa Kamalak, AK Parti hükümetini eleştirdi. AK Parti iktidarının dış politikasını eleştirerek hükümetin zalimlerin yanında yer aldığını savunan Kamalak, hükümetin gelir dağılımında adaletsiz bir yol izlediğini, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu söyledi. Kamalak, resmi rakamlarda 3 milyon olan işsiz sayısının, tarım işçileri ile iş bulamayacağını düşünenlerle birlikte bu rakamın gerçekte 6 milyona ulaştığını ifade etti.

'AK SARAY'IN GERÇEK MALİYESİ 8 -10 MİLYAR LİRA'

Kamalak, konuşmasında Türkiye'nin gündeminde uzun süredir yer alan ve yapım maliyeti nedeniyle tartışma konusu ola yeni cumhurbaşkanlığı sarayına da değindi. Ak Saray'ın resmi rakamlarda bir milyar 370 milyona mal olduğunun açıklandığını belirten Kamalak, "Ama işten anlayanlar diyor ki; 'Oranın gerçek maliyeti en az 8 -10 milyar liradır.' Ülkeme bakıyorum şimdi resmi verilere göre 3 milyon genç işsiz. Gayri resmi verilere göre tarım sektörü, iş bulmaktan ümidini kesmiş bulunanları da işin içine katınca 6 milyon insan işsiz. Ak Saray tam 2 bin liradan aylık 333 bin 333 vatandaşa bir aylık maaş olarak verilebilir." dedi.

'PARALAR AYAKKABI KUTUSUNDA'

AK Parti hükümetinin iktidara geldiği dönemde Türkiye'nin iç-dış borçlarının toplamının 230 milyar dolar olduğunu savunan Kamalak, "Şimdi 650 milyar dolar. Yol yaptık, köprü yaptık falan filan diyorlar. Elinize sağlık diyorum. Faturayı getir bakayım, ben bir maliyeciyim. Getirin şu faturayı bakalım. Yaptıkları yollar, köprülerin toplam bedeli 100 milyar doları bulmuyor. Diğeri ayakkabı kutularında. Bunu söylediğimiz için de paralelci oluyoruz." ifadelerini kullandı.

'370 MİLLETVEKİLİNİN İÇİNDE AKLI BAŞINDA OLAN YOK MU?'

Kamalak, Suriye politikasına yanlış dediklerini hatırlatarak, bundan dolayı Esed'ci ilan edildiklerini söyledi. Ergenekon, Balyoz davalarına da değinen Kamalak, "Dedik ki o zaman, 'Elbette suç işleyen cezalandırılmalıdır. Ama orduyu yıpratmayın. Devletin temel müesseslerini yıpratmayın' dedik. Bu sefer de Ergenekon'cu olarak suçlandık. Sonra orduya kumpas kurulmuş, safmışız diyoruz. O dönemde 370 milletvekili vardı bunların. Ne biçim saflık bu? İçlerinde hiç aklı başında biri yok mu? Bu kadar saflık olur mu? Biz böyle dediğimiz için de paralelcilikle suçlanıyoruz. Önceki gün Esed'ci dediler olmadı. Sonra Ergenekon'cu dediler." şeklinde konuştu.

'HAŞİM KILIÇ KANUNLARA HUKUKA UYGUN DEĞİL DEDİ, PARALELCİ İLAN EDİLDİ'

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın geçmiş dönemde AK Parti'nin kapatılmasını önlediğini hatırlatan Kamalak, "AYM Başkanı Haşim Kılıç olmasaydı, bugün AK Parti olur muydu? AK Parti iktidarı olur muydu? Cumhurbaşkanımız, cumhurbaşkanı olur muydu? O çıkarılan bir takım kanunlara 'hukuka uygun değil' dediği için o da paralelci oldu. Yapmayın." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Mustafa Kamalak AKP'li vekillere böyle seslendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER