TBMM Başkanı
Bülent Arınç, kimseyle
kavga etmediklerini ve şiddet kullanmadıklarını belirterek, ''Hatta çok acıdır, şiddet kullanmadık diye eleştirildik, cebinden bir şeyi arkasında başka şeyi eksik etmeyenler bizi korkaklıkla, pısırıklıkla suçladılar. Ama biz farklılıklardan dolayı kimseye
baskı uygulamayı düşünmedik. Bundan dolayı çok memnunuz'' dedi.
Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) 90. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Eminönü Halk Eğitim
Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Arınç, MTTB'nin hayatındaki etkisinin büyük olduğunu, birliği ağabeyi aracılığıyla tanıdığını söyledi.
Arınç, ''Bu kuruluş bize vatanımızı sevmeyi, bayrağımıza bağlı olmayı, kültürümüze bağlanmayı öğretti. Dil, din ve tarih konularında bizi çok iyi yetiştirdi'' dedi.
Birliğe ilişkin anılarını anlatan Arınç, birliğin eski köhne binalarında çok namüsait şartlarda memleket için neler yaptıklarını, neler yapacaklarını konuştuklarını belirterek, şunları söyledi:
''Burası bize millete nasıl faydalı olacağımızı, kültürümüzü nasıl yaşatacağımızı öğretti. Geleneklerimizi, ağabey-kardeş ilişkilerini öğretti. Çok önemli hizmetler yaptı, farklılıklar içinde hür ve demokratik kurallar içinde bizi bir arada tuttu. Kimseyle kavga etmedik, şiddet kullanmadık. Hatta çok acıdır, şiddet kullanmadık diye eleştirildik, cebinden bir şeyi arkasında başka şeyi eksik etmeyenler bizi korkaklıkla, pısırıklıkla suçladılar. Ama biz farklılıklardan dolayı kimseye baskı uygulamayı düşünmedik. Bundan dolayı çok memnunuz. Eminim ki, MTTB'liler geriye dönüp baktıklarında utanacakları hiçbir şey yapmadıkları gibi güzellikleri görecekler. Geleceğimiz de aynı şekilde gençlerimizle birlikte alnımızın açık, başımızın dik olduğu, hesabını her zaman vereceğimiz güzelliklerle dolu olmalı. İdeolojik kamplaşmalara gitmeden, bunların esiri olmadan
yurt sevgisiyle dolu, bilimle, ahlakla, inançla yola çıkanların yolları açık olsun.''
Bülent Arınç, aralarında
Yaşar Özdemir, Rasim Cinisli, İsmail
Kahraman ve Raşit Ürper'in bulunduğu MTTB eski başkanlarına birer plaket verdi.
TÜRKİYE O GÜNLERİ BİR DAHA YAŞAMASIN
Dışişleri Bakanı ve
Başbakan Yardımcısı
Abdullah Gül, 1969-1975 yıllarının öğrencilik yılları olduğunu belirterek, ''O yılların ne kadar zor yıllar olduğunu çok iyi biliyoruz. O yılları,
Türkiye bir daha yaşamasın'' dedi.
Milli Türk Talebe Birliği'nin (MTTB) 90. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şimdi Eminönü
Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan MTTB eski
genel merkez binasında düzenlenen törende konuşan Gül, uzun yıllar birçok yere gidip geldiğini, ancak bu binaya girdiğinde duyduğu heyecanı hiçbir yerde duymadığını söyledi.
Gül, şözlerini şöyle sürdürdü:
''Niye derseniz? Hayatımın en
tatlı ve en iyi yılları arkadaşlarımla birlikte bu binanın içinde geçti. Bu binanın bütün odalarını, koridorlarını, hikayesini, Cağaloğlu'nu, İstanbul'u çok iyi biliriz. O günler, 69-75 yılları benim öğrencilik yıllarım. O yılların ne kadar zor yıllar olduğunu çok iyi biliyoruz. Allah'tan temennim o dur ki, o tip yılları Türkiye'ye bir daha yaşatmasın. Kardeşin kardeşle uğraştığı, kiminin vatanseverlik, kiminin yurtseverlik, kiminin iyi duygularla, doğru-yanlış istikametlerde birbirleriyle kavga ettiği yıllar. Çok acı yıllardı. O yılları, Türkiye bir daha yaşamasın. Belki buradaki arkadaşlar olarak en büyük mutluluğumuz, o yıllarda karmaşanın içine girip, şiddet olaylarına karışmayan bir talebe topluluğu olmamızdır.''
30 yıl sonra hayatının en tatlı yıllarını geçirdiği binaya ilk kez girdiğine işaret eden Gül, bu salonlarda birçok toplantı ve faaliyet yaptıklarını söyledi.
Gül, ''Üniversitelere o zaman gittiğimizde ama kapısından dönmek zorunda kaldığımız yıllarda işte biz de buralara gelirdik'' dedi.
O yıllarda edindikleri tecrübelerin bugün siyasi hayatta kendilerine çok yardımcı olduğunu ve öncülük ettiğini anlatan Gül, ''Bazen o yıllar, acı yıllar olduğu için acaba 'boşa geçirilmiş yıllar mı?' diye bakarım. Bazen ise oradan aldığımız tecrübenin hiçbir şeyle edilemeyecek büyük tecrübe olduğunu görürüm ve gerçekten faydasını her zaman hissederim'' diye konuştu.