MHP'li başkanın bayram mesajı başına iş açtı!

MHP, Kürtçe bayram mesajı yayınlayan belediye başkanını partiden atıyor

MHP'li başkanın bayram mesajı başına iş açtı!

MHP Kürtçe ve Türkçe bayram mesajı yayınlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'yi kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

Fethiye'nin MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Türkçe-Kürtçe karışık kelimelerin yer aldığı Kurban Bayramı mesajı, başına dert açtı. MHP Genel Merkezi, Türkçe dışında kullanılan dilin Siyasi Partiler Kanununa ve parti tüzüğüne aykırı olduğunu bildirerek, belediye başkanının kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini kaydetti.

 Fethiye Belediyesi tarafından geçen Ramazan Bayramı'nda bilboartlarda "Ülke bütünlüğümüzün bozulmaması ve içimizdeki insan sevgisinin kuvvetlenmesi dileklerimizle, iyi bayramlar" ifadelerinin yer aldığı bir bayram mesajı asılmıştı. Aynı anlamı taşıyan bir afiş yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle de bilboartlarda kullanıldı.

KÜRTÇE İFADELER KULLANILDI

 Ancak afişteki bazı Türkçe kelimeler yerine Kürtçe ifadeler kullanıldı. İlanda, "Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be." denildi.

Bayram mesajının hemen alt kısmına ise, "Anladınız değil mi? Bu yüzden, Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!" ifadesine yer verildi. İlanda Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın imzasının yanı sıra, Fethiye Belediyesi'nin MHP , AKP ve bağımsız meclis üyelerinin imzaları da yer aldı.

KESİN İHRAÇ

Afişin medyada yer alması üzerine MHP Genel Merkezi harekete geçti. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yaptığı açıklamada, “Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe billboardlarına vermiş olduğu kutlama mesajında Türkçe dışında kullanmış olduğu dil, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 81’inci maddesine ve parti tüzüğümüzün disiplin hükümlerine, ayrıca partimizin ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiştir” dedi.

KİNAYELİ DE OLSA

MHP Genel başkan yardımcısı Semih Yalçın da olayla ilgili yorumda bulundu. Yalçın, "Parti politikalarını genel merkez belirler. Bize danışması gerekirdi. Kinayeli dahi olsa böyle bir afiş hazırlanamaz" dedi.


<< Önceki Haber MHP'li başkanın bayram mesajı başına iş açtı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER