Kritik mevkilerdeki personele casus uyarısı!

TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı, kritik mevkilerdeki personeline "yabancı ülkelerin casusluk faaliyetlerine" karşı eğitim başlattı

Kritik mevkilerdeki personele casus uyarısı!

Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetleri, TBMM'yi de harekete geçirdi. TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı, yurtdışı faaliyetlere katılan ve yurtiçinde de yabancı misyonlarla irtibat halinde olan personele, "yabancı ülkelerin casusluk faaliyetlerine" karşı eğitim başlattı.

Bugün'ün haberine göre, 2013 yılı eylem planı kapsamında gerçekleşen eğitim, "kontra-espiyonaj (istihbarat faaliyetlere karşı istihbarat)" başlığı altında veriliyor. 

Eğitim programı kapsamında personele, yurtiçi ve yurtdışı çalışmalarda "ajan ve böcek olarak tabir edilen izleme ve dinleme cihazlarına" karşı dikkatli olunması uyarısı yapılıyor. İstihbarat faaliyetlerinin nasıl gerçekleşeceğine ilişkin olarak personel bilgilendiriliyor. Eğitim çalışmaları ile dış ilişkiler ve protokol personelinin farkındalığının artırılması amaçlanıyor.

Alınan bilgiye göre, kontra-espiyonaj eğitimi "ilk olma" özelliği taşıyor. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri dikkate alan Meclis yönetimi, kontra-espiyonaj eğitimini program kapsamına aldı. Parlamenter faaliyetlerin aslında internet ve medya üzerinden "açık" yürütüldüğüne dikkat çeken yetkililer, ancak "bazı özel bilgilerin" önem taşıdığını, bu bilgilere internet üzerinden ulaşılamadığını vurguladı. Yabancı istihbarat elemanlarının bu bilgileri elde etme amacı içinde olduğunu, bu nedenle personelin, ilk kez verilen eğitimle uyarıldığını aktardı.

Eğitimde yapılan bazı uyarılar şu şekilde:

-Yurtdışında görevliyken özel bilgilerin yer aldığı bilgisayarları otel odasında bırakmayın.
-Hediye almayın, hediyelerin içinde örneğin kalem gibi dinleme ve izleme cihazı olabileceğini unutmayın.
-Yabancı misyonların yurt dışı gezi programları kapsamında geliştirilen ilişkiler konusunda dikkatli olun. Menfaat temini amacı taşıyabilir.
-Yabancı örgütler, karşı cinsi kullanarak bilgi almak isteyebilir, dikkatli olun.

<< Önceki Haber Kritik mevkilerdeki personele casus uyarısı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER