CHP Genel Başkanı
Kemal Kılıçdaroğlu'nun
yılbaşı günü kadınlara gönderdiği
yeni yıl mektuplarını 3 kadına ulaştıran CHP'li kadınlar, bu kez ev ev gezerek fotokopiyle çoğalttıkları mektupları dağıttı. CHP'lilerin mektup verdikleri kadınların bazılarının
okuma yazma bilmediği anlaşılırken, bazı kadınlar da "Mektupla olur mu hiç? Kocamız çalışmıyor, bize para değil, iş verin" diye sitem etti.
CHP
Adana İl
Kadın Kolları Başkanı Göksu
Günay, il yöneticileriyle birlikte geçen 31 Aralık'ta
ekonomik yönden zor durumda olan, fedakarlıklarla çocuklarını büyüten,
ailesini bir arada tutmaya çalışan 3 kadına ziyarette bulunup, Kılıçdaroğlu'nun geçim sıkıntısındaki insanlara ve sorunlarının çözümüne bakışını ve Aile Sigortası Projesi'ni anlattığı mektubunu vermişti. CHP'li kadınlar, mektubun duyulmasının ardından, 'Bize neden vermiyorsunuz' şeklinde talep gelince, çalışmalarını genişletip Şambayat
TOKİ evleri, Toros, Ali Dede, Denizli,
Narlıca,
Namık Kemal ve
Gazipaşa mahallelerinde ev ev gezip, fotokopiyle çoğalttıkları mektubu dağıttı. Günay ve yanındaki partililer, mektubu ulaştırdıkları birçok kadınının sitemiyle karşılaştı.
İlk mektubu 2 çocuk annesi 37 yaşındaki Hamiyet Mıhçı'ya veren Göksu Günay, "Kemal Kılıçdaroğlu size bir mektup gönderdi. Aile sigortasından yararlanabileceğini belirtiyor ve yeni yılınızı kutluyor. Hiçbir güvencesi olmayan kadını, asgari
ücret düzeyinde bir para verilecek ve ihtiyacınız karşılanacak" dedi. Mıhçı, eşi Mustafa Mıhçı'nın 6 yıldır işsiz olduğunu belirtti. Hamiyet Mıhçı, "Mektubu okudum, bir genel başkandan mektup almak çok sevindirici, teşekkür ediyorum. Ancak 2 çocuğum var, eşim 6 yıldır işsiz. O yüzden bize iş lazım. Para yerine iş verilse daha iyi olur. İnşallah vaatlerine yerine getirirler" diye konuştu.
Mektup verilen bazı kadınların da okuma yazma bilmediği anlaşıldı. Günay, okuma yazma bilmeyen kadınlara mektubu kendi okudu. Okuma yazma bilmediği için mektubu okuyamayan kadınlardan 22 yaşındaki 3 çocuk annesi Derya Orcan, hayatında ilk defa mektup aldığını kaydetti. Orcan, "Şaşırdım ama çok teşekkür ediyorum. Eşim çalışıyor ama sigortasız, aldığı
maaş da yetmiyor. Okuya bilseydim, ilk kez aldığım mektubu kendim okumak isterdim" dedi.
'İŞ, AŞ İSTİYORUZ MEKTUP DEĞİL'
36 yaşındaki Rahime Çakantimur da böbrek
hastası eşinin 2 yıldır çalışamadığını ve komşuların
yardımıyla geçinebildiklerini belirtti. Çakantimur, "İş yok güç yok. Kağıtla olur mu bu işler? Benim okuma yazmam bile yok. Şu yaşadığımız yerlere bakın. Bizleri hiç düşünen yok, herkes kendi cebini düşünüyor.
Park yaptırıyorlar ama sokakların pisliğini görmüyorlar. Paran olmazsa nasıl gideceksin oralara. Bizlere iş versin. Devletten kömür, yardım bekliyoruz ama bizi düşünmüyor. Bir kere veriyor, ikincisini vermiyor. Biz aş, iş istiyoruz, mektup değil" diye sitem etti.
Kadınlara mektubu anlatmakta zorlandıklarını kay
deden Göksu Günay ise amaçlarının
yoksul kesimlerdeki kadınları bilinçlendirmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Mahalleleri gezerek kadınlarımıza genel başkanımızın mektubunu veriyoruz, düşüncelerini alıyoruz. Kadınlar çok sıkıntıda. Eşi çalışmayan, hasta olan kadınlar ne yapacağını bilemez durumda. Onun bunun yardımıyla geçiniyorlar. Aile Sigortası'nı anlatmaya çalışıyoruz ama çoğu iş istiyor. Paradan çok iş olsun, 'Çalışalım kendimiz kazanalım' gibi bir düşünce hakim. Ama çoğu da bir genel başkanın ilk kez kendilerine bir mektup gönderdiğini, bu yüzden de çok mutlu olduklarını söylüyorlar. Sitemlerini anlıyoruz ama bize karşı değil, hükümete. Biz onların sorununu çözmeye çalışıyoruz."