Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, parlamentonun erken toplanabileceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli Belediyesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmaları ve buna ilişkin değerlendirmeleri hatırlatılması üzerine, Türkiye'nin daha özgür, daha demokratik bir anayasaya kavuşması için her türlü çabayı samimi şekilde gösterdiklerini, 48 maddede görüş birliğinin sağlandığını anımsattı.

Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Dolayısıyla bunu süratle geçirebiliriz. Ben daha fazla uzlaşmanın sağlanabileceği yönünde görüş beyan etmiştim. Başkanlık teklifi çekilirse uzlaşılan madde sayısı daha fazla olabilir. Bu süreç içerisinde demokratikleşme paketi getiriyorlarsa önce o paketi görmemiz gerekiyor. Parlamentonun erken toplanması. Görüşmelerin erken yapılması bizim açımızdan sorun değil. Parlamento erken toplanabilir, görev yapabilir. Halkın beklediği yasalar varsa onlar süratle yasalaştırılır. Dolayısıyla bir sorunumuz yok bu çerçevede.''

Irak'a yapacağı ziyarete ilişkin değerlendirmesi sorulan Kılıçdaroğlu, ''Irak'tan gelen bir davet üzerine Irak'a gideceğim, yoğun bir program olacak. Sosyal demokrasiyi, çağdaşlığı, özgürlüğü, demokrasiyi savunan bir parti olarak, CHP olarak Ortadoğu'da bizim bu görüşlerimizi dile getireceğiz. Barışın Ortadoğu için ne kadar önemli olduğunu, Türkiye'nin Ortadoğu'nun barışına katkı yapması gereken bir ülke olduğunu, CHP'nin bu söylemin arkasında olduğunu, eğer Ortadoğu'ya bir barış, huzur gelecekse bunun yolunun CHP politikalarından geçtiğini orada ifade edeceğiz. Yoğun bir program var, sayın başbakan dahil, o yoğun program çerçevesinde bazı görüşmeler olacak" dedi.

AA
<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER