Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı: "Bir şey yapmayacaksanız o koltukta neden oturuyorsunuz. Kurumların uyum içinde çalışmasını sağlamak sizin Anayasal göreviniz."

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı

  • Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarına, Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi: "Hiç bir şey yapamayacaksanız o koltukta neden oturuyorsunuz?" 
  • Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in "Yargının bağımsızlığı ölmüştür." sözüne de sert çıktı: "Aklın başına yeni mi geldi?"
  • Başbakan Erdoğan'a da yüklendi: "Paraları kutuya çete mi koydu?"

"Yürütme organı yolsuzluğun üstüne giden kamu göre üstüne giderse sayın Cumhurbaşkanı ne yapacak? Ben ne yapabilirim ki diyor. Eğer hiç bir şey yapmayacaksanız o koltukta neden oturuyorsunuz siz?" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yetkilerinin kısıtlı olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştirdi. 

"Kurumların uyum içinde çalışmasını sağlamak sizin Anayasal göreviniz" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Ben ne yapabilirim ki dediğiniz andan itibaren ben anayasal görevimi Cumhurbaşkanı görevimi yerine getiremiyorum demektir o. Cumhurbaşkanın yapması gereken ilk iş bakanlar kurulunu toplamaktır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Yargının bağımsızlığı ölmüştür" sözü sebebiyle Meclis Başkanı'nı da eleştirerek, "Madde çökerken yargı bağımsızlığı rafa kaldırılırken TBMM'ye başkanlık eden kim? Yeni mi aklın başına geldi? Devlet çökerken TBMM başkanı hiç acaba cumhurbaşkanına çıkıp sayın cumhurbaşkanı devlet çöküyor haberiniz var mı dedi mi?" açıklamasında bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Başbakan Erdoğan da vardı. İstifa eden Erdoğan Bayraktar'ın "Başbakan da istifa etmeli" çıkışını Kılıçdaroğlu, "Hırsızlığı bu kadar net ifade eden TC tarihinde olmamıştı. Bir bakan arkadaşı valla o talimatları verdi biz yaptık dedi. Başbakan o koltukta artık topal ördektir. TC'yi yönetemez artık." sözleriyle hatırlattı. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın "Devletin içinde örgüt var" iddiasını ise, "11 Yıldır devleti yönetiyorsun devletin içinde çete olduğu senin yolsuzluğun ortaya çıkınca mı aklın başına geldi? Seçime 3 ay kaldı yeni mi çıktı dosyalar diyor? Bu da yeni bir kandırmacadır. 14 ay önce başlamış soruşturma." şeklinde eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Ayakkabı kutularına paraları çeteler mi koydu?" diye sordu. CHP Lideri, "Ben bunların söyleyince CHP cemaatle el ele vermiş diyorlar. Bana ne cemaatten kardeşim, ben yolsuzluk var diyorum onlar dikkati başka yöne çekiyorlar. Bu tuzağa düşmeyeceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, "orduya kumpas" iddialarına da şu sözlerle ilginç bir yorum getirdi:

"Şimdi efendim biz bunları nasıl çözeriz? Bize Ergenekoncu diyorlardı şimdi bizim geldiğimiz noktaya geldiler." 








<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanı Gül'e çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER